- 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 1/2 κούπα ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 1/2 κούπα ζάχαρη
- 2 κ.γλ. ξύσμα λεμονιού
- 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 1 κ.γλ. βανίλια
- 2 μεγάλα αβγά
- 1/2 φλυτζάνι γάλα
Στον κάδο του μίξερ και σε μέτρια ταχύτητα χτυπάω το βούτυρο με τη ζάχαρη για 3', να αφρατέψει. Προσθέτω το ξύσμα, το χυμό, τη βανίλια και τα αβγά ένα-ένα, να απορροφηθούν. Χαμηλώνω την ταχύτητα και προσθέτω στην κρέμα το αλεύρι τμηματικά. Χτυπάω για ακόμη 2'. Κλείνω το ζυμάρι σε μεμβράνη και το αφήνω στο ψυγείο για 30', να σφίξει και να κρυώσει καλά.
Πλάθω μπαλίτσες, τις αραδιάζω σε λαδόχαρτο, πάνω στη λαμαρίνα του φούρνου και τις πατάω να σχηματίσω μικρά μπισκότα, με κάποια απόσταση μεταξύ τους.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στη μεσαία σχάρα στους 180°C για 17'-18', μέχρι να αρχίσει να παίρνει ένα ελαφρώς χρυσαφί χρώμα ο πάτος τους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε το κείμενο που μόλις διαβάσατε