Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Ψωμί με κρεμμύδια



Υλικά
------------
μισό κιλό αλεύρι (ίσως και λίγο περισσότερο)
1 φακελάκι ξηρή μαγιά (περίπου 10 γραμμάρια)
1 κούπα χλιαρό νερό
2 κουταλιές της σούπας λάδι
αλάτι

1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λωρίδες (όπως στη χωριάτικη σαλάτα)
λάδι ή βούτυρο για να μαραθεί το κρεμμύδι

Εκτέλεση
---------------
1. Σε ένα μπολάκι αναμειγνύουμε τη μαγιά με το χλιαρό νερό. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά, να ενεργοποιηθεί η μαγιά.

2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μια τρύπα στο κέντρο. Προσθέτουμε το λάδι και τη μαγιά. Ανακατεύουμε τα υλικά και φτιάχνουμε μια μαλακή ζύμη. Στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι (αποφεύγουμε την άμεση επαφή με τη μαγιά για να μην μας χαλάσει το φούσκωμά της). Βάζουμε τη ζύμη στο φούρνο στους 30 C για 20-30 λεπτά για να φουσκώσει.

3. Στο μεταξύ σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και τα κρεμμύδια. Αφήνουμε να γίνουν διάφανα και να μαραθούν.

4. Βγάζουμε το φουσκωμένο ζυμάρι από το φούρνο και το πλάθουμε μαζί με τα κρεμμύδια.

5. Αλευρώνουμε ένα ταψί και σχηματίζουμε ένα φρατζολάκι. Το χαράζουμε και το ψήνουμε στο φούρνο για 40 λεπτά στους 180 C.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε το κείμενο που μόλις διαβάσατε