Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Γιατί;

 
‘’Γιατί τώρα που η χώρα περνάει τις χειρότερες στιγμές στην πρόσφατη ιστορία της ο κόσμος είναι αδιάφορος στο να συμμετέχει ενεργά σε αυτά που συμβαίνουν ακόμη και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ;’’

Έχουμε σίγουρα πεισθεί όλοι ότι, το Facebook είναι μέσο διασκέδασης για εκατομμύρια ανθρώπων σε όλο τον κόσμο και μας φέρνει κοντά σε γνωστούς και φίλους με τους οποίους πιθανόν θα ήταν μάλλον απίθανο να επικοινωνήσουμε. Παρόλα αυτά αποτελεί ισχυρό εργαλείο επικοινωνίας γενικότερα, ιδεών, πολιτικών, και ενημέρωσης.

Ωστόσο δημιουργείται εύλογα η απορία, ‘’γιατί τώρα που η χώρα περνάει τις χειρότερες στιγμές στην πρόσφατη ιστορία της ο κόσμος είναι αδιάφορος στο να συμμετέχει ενεργά σε αυτά που συμβαίνουν ακόμη και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ;’’ 

Κάθε φορά παρατηρώντας τις αναρτήσεις ανακαλύπτει κανείς με έκπληξη ότι το μόνο που ενδιαφέρει τον κόσμο είναι τα τραγουδάκια τα παιχνιδάκια , οι φωτογραφίες, καθώς και οι φιλοσοφίες ‘’κονσέρβα’’ ,κάποιες σκόρπιες φράσεις κάποιων σοφών που συμβουλεύουν για την εσωτερική γαλήνη και ευτυχία όταν όλα γύρω μας γκρεμίζονται.
Είμαι σίγουρη ότι κάποιοι θα εξοργιστούν διαβάζοντας αυτά που γράφω (αν μπουν στον κόπο να τα διαβάσουν),καθώς και κάποιοι θα αντιτάξουν την ανάγκη για διασκέδαση.

Όλα μπορώ να τα κατανοήσω, αλλά το να μην μπορεί κάποιος να αφιερώσει έστω και 5 λεπτά από τον χρόνο της διασκέδασης για να δεί ή να μοιραστεί στον τοίχο του την τραγικότητα των στιγμών που βιώνουμε όλοι ,είναι απαράδεκτο.

Τελικά για κάποιους είναι σαν να μη συμβαίνει τίποτα και τίποτα δεν έχει αλλάξει. Αν όμως ακόμη και από τον καναπέ ο Έλληνας δεν θέλει να συμμετέχει, τότε η χώρα δεν έχει καμία ελπίδα και οι πολίτες της είναι άξιοι της μοίρας τους.

Προφανώς αυτοί που μας οδήγησαν εδώ μας ήξεραν πολύ καλύτερα από όσο γνωρίζουμε εμείς τους εαυτούς μας !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε το κείμενο που μόλις διαβάσατε