Κρέπες
- 1 ½ κούπα αλεύρι
- ¼ κουταλάκι αλάτι
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- 3 αυγά
- 2 κουταλιές σούπας λιωμένη μαργαρίνη
- 1 κουταλιά κονιάκ ή ρούμι (προαιρετικά)
- 1 ½ κούπα γάλα
Οδηγίες
- Βάζω σε ένα μπωλ τα στέρεα υλικά. Το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι.
- Χτυπάω τα αυγά και τα προσθέτω στο μίγμα.
Προσθέτω και το γάλα με τη λιωμένη μαργαρίνη και το κονιάκ και ανακατεύω
με αυγογδάρτη.
- Σε αντικολλητικό τηγανάκι αλείφουμε λίγη
μαραγαρίνη με το πινέλο, ανάβουμε το μάτι στο δυνατό και με την κουτάλα
παίρνουμε χυλό και τον ρίχνουμε στο τηγανάκι γυρίζοντας το τηγανάκι να
πάει παντού ο χυλός. Με μια σπάτουλα δοκιμάζουμε σε ένα δύο λεπτά να
δούμε αν ξεκολλάει η κρέπα γύρω γύρω και τη γυρίζουμε ανάποδα να ψηθεί
και από την άλλη μεριά.
- Γεμίζουμε με ό,τι θέλουμε, τη διπλώνουμε στη μέση και την απολαμβάνουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε το κείμενο που μόλις διαβάσατε