Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Κρέπες


  • 1 ½ κούπα αλεύρι
  • ¼ κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 2 κουταλιές σούπας λιωμένη μαργαρίνη
  • 1 κουταλιά κονιάκ  ή ρούμι (προαιρετικά)
  • 1 ½ κούπα γάλα

Οδηγίες

  1. Βάζω σε ένα μπωλ τα στέρεα υλικά. Το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι.
  2. Χτυπάω τα αυγά και τα προσθέτω στο μίγμα. Προσθέτω και το γάλα με τη λιωμένη μαργαρίνη και το κονιάκ και ανακατεύω με αυγογδάρτη.
  3. Σε αντικολλητικό τηγανάκι αλείφουμε λίγη μαραγαρίνη με το πινέλο, ανάβουμε το μάτι στο δυνατό και με την κουτάλα παίρνουμε χυλό και τον ρίχνουμε στο τηγανάκι γυρίζοντας το τηγανάκι να πάει παντού ο χυλός. Με μια σπάτουλα δοκιμάζουμε σε ένα δύο λεπτά να δούμε αν ξεκολλάει η κρέπα γύρω γύρω και τη γυρίζουμε ανάποδα να ψηθεί και από την άλλη μεριά.
  4. Γεμίζουμε με ό,τι θέλουμε, τη διπλώνουμε στη μέση και την απολαμβάνουμε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε αν θέλουμε να βάλουμε τις κρέπες στην κατάψυξη αφού τις τυλίξουμε με πλαστική μεμβράνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε το κείμενο που μόλις διαβάσατε