Πιροσκί
- 700γρ. αλεύρι
- ½ ποτήρι χλιαρό νερό
- ½ ποτήρι χλιαρό γάλα
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. αλάτι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 αυγό
- 1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
- Λάδι για το τηγάνι
Οδηγίες
- Διαλύω τη μαγιά στο χλυαρό νερό. Προσέχω να
μην είναι πολύ ζεστό, γιατί δεν θα γίνουν καλά. Βάζω τη ζάχαρη και το
αλάτι στο υγρό μου.
- Προσθέτω το αβγό, και το λάδι και τέλος το αλεύρι μου. Σκεπάζω τη ζύμη και αφήνω σε ζεστό μέρος, να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
- Χωρίζω τη ζύμη σε μερίδες και αφήνω ένα τέταρτο να ξαναξεκουραστεί.
- Ανοίγω ένα μικρό μπαλάκι και γεμίζω με τη γέμιση που μας αρέσει και προσπαθώ να κλείσω όσο το δυνατό καλύτερα.
- Το μπαλάκι που έκανα, το τηγανίζω σε καυτό λάδι τόσο ώστε να πάρει ένα καλό χρώμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε το κείμενο που μόλις διαβάσατε