Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Πιροσκί

 
  • 700γρ. αλεύρι
  • ½ ποτήρι χλιαρό νερό
  • ½ ποτήρι χλιαρό γάλα
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 αυγό
  • 1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
  • Λάδι για το τηγάνι

Οδηγίες

  1. Διαλύω τη μαγιά στο χλυαρό νερό. Προσέχω να μην είναι πολύ ζεστό, γιατί δεν θα γίνουν καλά. Βάζω τη ζάχαρη και το αλάτι στο υγρό μου.
  2. Προσθέτω το αβγό, και το λάδι και τέλος το αλεύρι μου. Σκεπάζω τη ζύμη και αφήνω σε ζεστό μέρος, να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
  3. Χωρίζω τη ζύμη σε μερίδες και αφήνω ένα τέταρτο να ξαναξεκουραστεί.
  4. Ανοίγω ένα μικρό μπαλάκι και γεμίζω με τη γέμιση που μας αρέσει και προσπαθώ να κλείσω όσο το δυνατό καλύτερα.
  5. Το μπαλάκι που έκανα, το τηγανίζω σε καυτό λάδι τόσο ώστε να πάρει ένα καλό χρώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε το κείμενο που μόλις διαβάσατε