Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Ψωμάκια πασπαλισμένα με τυρί

  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 1 αυγό
  • 1/4 κούπας νερό χλιαρό
  • 3/4 κούπας γάλα χλιαρό
  • 1/4 κούπας ζάχαρη
  • 1 κ.τ.γ αλάτι
  • 60 γρ. βούτυρο μαλακό
  • 3 ½ κούπες αλεύρι

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης καλά.
  2. Τοποθετούμε την ζύμη σε ένα μπώλ  και την αφήνουμε να φουσκώσει.
  3. Ύστερα χωρίζουμε σε 24 κομμάτια.
  4. Βουτάμε κάθε κομμάτι στο βούτυρο και ύστερα στην τριμμένη παρμεζάνα.
  5. Τοποθετούμε συμμετρικά σε ένα ταψί και ψήνουμε για 35-30 λεπτά στους 170-180 βαθμούς.
 Διάρκεια : 10' προετοιμασία + 35' ψήσιμο
Για την επικάλυψη:
  • ½ κούπα τριμμένη παρμεζάνα ή άλλο αλμυρό τυράκι
  • 120 γρ. βούτυρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε το κείμενο που μόλις διαβάσατε