Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Βασική ζύμη για πάστα φλώρα και τάρτα


Στον κάδο του μίξερ χτυπάω με το φτερό για 3' στη μεσαία σκάλα το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει. Προσθέτω ένα-ένα τα αβγά, το μπέικιν, τη βανίλια και το ξύσμα κι ενώνω. Χαμηλώνω την σκάλα και προσθέτω τμηματικά το αλεύρι καλά κοσκινισμένο. Αφήνω τη ζύμη καλά τυλιγμένη με μεμβράνη για 30' στο ψυγείο.
Ανοίγω τη ζύμη με τον πλάστη και ψήνω σε ταρτιέρα ή μικρές φόρμες για 20' στους 170°C, μέχρι να ροδίσει έχοντας τρυπήσει με το πηρούνι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε το κείμενο που μόλις διαβάσατε