Ζύμη για τάρτα αλμυρή
- 1 και 2/3 κούπας αλεύρι
- 2/3 κούπας βούτυρο κρύο σε κομματάκια
- ½ κ.γ. αλάτι
- 3-4 κ.σ. νερό
Οδηγίες
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και τρίβουμε με το βούτυρο να βραχεί παντού το αλεύρι και να γίνει σαν τραχανάς.
- Προσθέτουμε και λίγο λίγο το νερό και
μαζεύουμε τη ζύμη σε μπάλα.Τυλίγουμε σε πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε
τη ζύμη στο ψυγείο για μία ώρα.
- Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την απλώνουμε με τα χέρια μας στην ταρτιέρα.
- Βάζουμε πάνω μία λαδόκολλα και από πάνω
φασόλια και ψήνουμε την τάρτα για 10-15 λεπτά. Αφαιρούμε την λαδόκολλα
και προσθέτουμε γέμιση της αρεσκείας μας και ξαναψήνουμε να ψηθεί και η
γέμιση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε το κείμενο που μόλις διαβάσατε