Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Ζύμη για τάρτα αλμυρή



  • 1 και 2/3 κούπας αλεύρι
  • 2/3 κούπας βούτυρο κρύο σε κομματάκια
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 3-4 κ.σ. νερό

Οδηγίες

  1. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και τρίβουμε με το βούτυρο να βραχεί παντού το αλεύρι και να γίνει σαν τραχανάς.
  2. Προσθέτουμε και λίγο λίγο το νερό και μαζεύουμε τη ζύμη σε μπάλα.Τυλίγουμε σε πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για μία ώρα.
  3. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την απλώνουμε με τα χέρια μας στην ταρτιέρα.
  4. Βάζουμε πάνω μία λαδόκολλα και από πάνω φασόλια και ψήνουμε την τάρτα για 10-15 λεπτά. Αφαιρούμε την λαδόκολλα και προσθέτουμε γέμιση της αρεσκείας μας και ξαναψήνουμε να ψηθεί και η γέμιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε το κείμενο που μόλις διαβάσατε