Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Σπιτικό σκορδόψωμο


  • 500γρ. άσπρο δυνατό αλεύρι για ψωμί
  • 7γρ. ξερή μαγιά στιγμής
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 300ml χλιαρό νερό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, κοπανισμένο
  • 25γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο (ή άλλο παρόμοιο)
  • 1 μικρή χούφτα θυμάρι
  1. Σε μια λεκάνη βάλτε το αλεύρι, τη μαγιά και το αλάτι.
  2. Σε μια κανάτα-μεζούρα βάλτε το χλιαρό νερό και ανακατέψτε εκεί το ελαιόλαδο και το μέλι.
  3. Προσθέστε σιγά σιγά τα υγρά στη λεκάνη με το αλεύρι, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να φτιάξετε μια μαλακή ζύμη.
  4. Βάλτε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε για 5 λεπτά μέχρι να μην κολλάει στα χέρια, προσθέτοντας αν χρειάζεται λίγο αλεύρι ακόμα.
  5. Απλώστε τη ζύμη σε ένα μακρόστενο πυρέξ μεσαίου μεγέθους.
  6. Σε ένα μπωλ ανακατέψτε καλά το βούτυρο με το σκόρδο και προσθέστε το θυμάρι. Απλώστε το μείγμα βουτύρου στη ζύμη και σκορπίστε από πάνω το τριμμένο τυρί.
  7. Σκεπάστε το πυρέξ με μεμβράνη κουζίνας, ελαφρά λαδωμένη, και αφήστε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 40 λεπτά.
  8. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς, αφαιρείτε την μεμβράνη και ψήνετε στο φούρνο για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει.
  9. Αφήστε να συνέλθει για 10 λεπτά και σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε το κείμενο που μόλις διαβάσατε