- 500γρ. άσπρο δυνατό αλεύρι για ψωμί
- 7γρ. ξερή μαγιά στιγμής
- 1 κ.γ. αλάτι
- 300ml χλιαρό νερό
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μέλι
- 2 σκελίδες σκόρδο, κοπανισμένο
- 25γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 100γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο (ή άλλο παρόμοιο)
- 1 μικρή χούφτα θυμάρι
- Σε μια λεκάνη βάλτε το αλεύρι, τη μαγιά και το αλάτι.
- Σε μια κανάτα-μεζούρα βάλτε το χλιαρό νερό και ανακατέψτε εκεί το ελαιόλαδο και το μέλι.
- Προσθέστε σιγά σιγά τα υγρά στη λεκάνη με το αλεύρι, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να φτιάξετε μια μαλακή ζύμη.
- Βάλτε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε για 5 λεπτά μέχρι να μην κολλάει στα χέρια, προσθέτοντας αν χρειάζεται λίγο αλεύρι ακόμα.
- Απλώστε τη ζύμη σε ένα μακρόστενο πυρέξ μεσαίου μεγέθους.
- Σε ένα μπωλ ανακατέψτε καλά το βούτυρο με το σκόρδο και προσθέστε το θυμάρι. Απλώστε το μείγμα βουτύρου στη ζύμη και σκορπίστε από πάνω το τριμμένο τυρί.
- Σκεπάστε το πυρέξ με μεμβράνη κουζίνας, ελαφρά λαδωμένη, και αφήστε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 40 λεπτά.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς, αφαιρείτε την μεμβράνη και ψήνετε στο φούρνο για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει.
- Αφήστε να συνέλθει για 10 λεπτά και σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε το κείμενο που μόλις διαβάσατε