Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Ψωμάκια

  • ½ κιλό αλεύρι
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 200 γρ. γάλα χλιαρό
  • 100 γρ. νερό χλιαρό
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ζαχαρη
  • ½ φλιτζανάκι ελαιόλαδο

Οδηγίες

  1. Σε λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι , τη ζάχαρη ,τη μαγιά και προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι, το γάλα χλιαρό και λίγο λίγο το νερό και προς το τέλος το αλάτι. Ζυμώνουμε καλά το ζυμαράκι μας προσθέτοντας λίγο νεράκι ακόμη αν χρειαστεί. Η ζύμη θα πρέπει να είναι ελαστική και να μην κολλάει στα χέρια.
  2. Σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε 1 ώρα να διπλασιαστεί σε μέγεθος το ζυμάρι μας.
  3. Πλάθουμε ψωμάκια στο μέγεθος της αρεσκείας μας , τα αραδιάζουμε σε ταψάκι που έχουμε πασπαλίσει με λίγο αλεύρι και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά στους 180 βαθμούς ανάλογα το φούρνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε το κείμενο που μόλις διαβάσατε