Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Ψωμί Μπύρας με ελιές










  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. 
  2. Στον κάδο του μίξερ αναμιγνύουμε το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι και τη ζάχαρη.
  3. Ρίχνουμε τη μπύρα και ζυμώνουμε ελαφρά μέχρι να δημιουργήσουμε μία μαλακή ομοιογενή ζύμη. 
  4. Προσθέτουμε τις ελιές και ανακατεύουμε ελαφρά για να πάνε παντού. 
  5. Αλείφουμε μία μακρόστενη φόρμα ψησίματος και βάζουμε τη ζύμη. 
  6. Με βρεγμένα χέρια λειαίνομαι την επιφάνεια, την περιχύνουμε με το βούτυρο και πασπαλίζουμε με το σουσάμι. 
  7. Ψήνουμε για μία ώρα και αφαιρούμε από το φούρνο.
  8. Βγάζουμε το ψωμί από τη φόρμα και το αφήνουμε να κρυώσει τουλάχιστον για 15 λεπτά πριν το σερβίρουμε.
Διάρκεια: Προετοιμασία 5-7 λεπτά, μαγείρεμα 1 ώρα
  • 1 κουτί μπύρας
  • ½ κούπα πράσινες ελιές αποπυρηνωμένες και κομμένες σε ροδέλες
  • 1 κουταλιά της σούπας σουσάμι
Από τα βασικά υλικά
  • 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • 3 κουταλάκια του γλυκού baking powder
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ¼ της κούπας ζάχαρη (προαιρετικά)
  • ½ κούπα βούτυρο λειωμένο
  • Λάδι για το άλειμμα της φόρμας ψησίματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε το κείμενο που μόλις διαβάσατε