- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Στον κάδο του μίξερ αναμιγνύουμε το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι και τη ζάχαρη.
- Ρίχνουμε τη μπύρα και ζυμώνουμε ελαφρά μέχρι να δημιουργήσουμε μία μαλακή ομοιογενή ζύμη.
- Προσθέτουμε τις ελιές και ανακατεύουμε ελαφρά για να πάνε παντού.
- Αλείφουμε μία μακρόστενη φόρμα ψησίματος και βάζουμε τη ζύμη.
- Με βρεγμένα χέρια λειαίνομαι την επιφάνεια, την περιχύνουμε με το βούτυρο και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
- Ψήνουμε για μία ώρα και αφαιρούμε από το φούρνο.
- Βγάζουμε το ψωμί από τη φόρμα και το αφήνουμε να κρυώσει τουλάχιστον για 15 λεπτά πριν το σερβίρουμε.
Διάρκεια: Προετοιμασία 5-7 λεπτά,
μαγείρεμα 1 ώρα
- 1 κουτί μπύρας
- ½ κούπα πράσινες ελιές αποπυρηνωμένες και κομμένες σε ροδέλες
- 1 κουταλιά της σούπας σουσάμι
Από τα
βασικά υλικά
- 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
- 3 κουταλάκια του γλυκού baking powder
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ¼ της κούπας ζάχαρη (προαιρετικά)
- ½ κούπα βούτυρο λειωμένο
- Λάδι για το άλειμμα της φόρμας ψησίματος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε το κείμενο που μόλις διαβάσατε