Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Ψωμάκια με γιαούρτι


  1. Ανακατώνουμε το αλεύρι με την μαγια και προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη, το βούτυρο, το γιαούρτι και το νεράκι.
  2. Ζυμώνουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλευράκι ακόμα.
  3. Η ζύμη μας δεν πρέπει να κολλάει στα χέρια.
  4. Αν κολλάει σημαίνει ότι θέλει λίγο αλεύρι ακόμα.
  5. Σκεπάζουμε την ζύμη με καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε σε μέρος ζεστό ώστε να φουσκώσει.
  6. Μόλις είναι έτοιμη, την πασπαλίζουμε με αλευράκι και την ζυμώνουμε ελαφρά.
  7. Κόβουμε μικρά μπαλάκια με την μισή ζύμη και τα βάζουμε σε ταψί αντικολλητικό και λαδωμένο για μάφινς.
  8. Την υπόλοιπη ζύμη την έβαλα σε φόρμα μακρόστενη ψωμιού λίγο μεγάλυτερη απο αυτη του κέικ.
  9. Υπολόγισα ώστε να χωράνε μαζί στον φούρνο μου.
  10. Μπορείτε να διαλέξετε ότι φόρμα θέλετε.
  11. Πχ. ένα μεγάλο ταψί φούρνου ή 2 μεγάλες φόρμες κλπ.
  12.  Αφήνουμε τα ψωμιά να φουσκώσουν ξανά.
  13. Αλείφουμε με το γάλα και πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο η σουσαμάκι.
  14. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς και βγάζουμε τα μικρά ψωμάκια όταν ροδίσουν περίπου στα 25 λεπτά.
  15. Ενώ το μεγάλο ψωμί στα 45 - 50 λεπτά περίπου.
  16. Θα καταλάβουμε ότι είναι έτοιμο το ψωμί από το ρόδινο χρώμα και από τον ήχο που κάνει όταν το χτυπάμε.
  17. Μόλις τα βγάλουμε τα αφήνουμε 5 λεπτά και τα αναποδογυρίζουμε σε σχάρα.
  18. Μπορούμε να κάνουμε και την 1/2 δόση για λιγότερο ψωμί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε το κείμενο που μόλις διαβάσατε