Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ






Υλικά :


1.5 φλιτζάνι τσαγιού καλαμποκέλαιου και ελαιόλαδου (μισό μισό)
1.5 κιλό πατάτες μακρόστενες μετρίου μεγέθους
1.5 φλιτζάνι τσαγιού παξιμάδι τριμμένο
Αλάτι,πιπέρι

Εκτέλεση :

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε στη μέση και τις τοποθετούμε έτσι, ώστε η επίπεδη πλευρά τους να ακουμπάει στο ταψί. Παίρνουμε ένα μυτερό και κοφτερό μαχαίρι και χαράζουμε σταυρωτά από πάνω μέχρι κάτω κάθε πατάτα. Τις περιχύνουμε με το καλαμποκέλαιο και το ελαιόλαδο, τις πασπαλίζουμε με αλάτι και τριμμένο παξιμάδι και τις ψήνουμε σε μέτριο φούρνο ώσπου να μαλακώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε το κείμενο που μόλις διαβάσατε