Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Ντοματοκεφτέδες









Εδώ σας προτείνω μια διαφορετική χορτοφαγική εκδοχή για ντοματοκεφτέδες,ένα ωραίο καλοκαιρινό φαγάκι!

Υλικά
200 γρ ρύζι
3 ώριμες κόκκινες τομάτες
1 μέτριο κρεμμύδι
200 περίπου γρ τριμμένη φρυγανιά
αλάτι, πιπέρι, κύμινο μαιδανό
λάδι για τηγάνισμα

 Εκτέλεση
1. Βράζουμε το ρύζι μας καλά, το σουρώνουμε και το αφήνουμε στην κατσαρόλα να κρυώσει.
2. Τρίβουμε την τομάτα και το κρεμμύδι και τον μαιδανό μέσα σε ένα μεγάλο μπολ.
3. Στις ήδη τριμμένες τομάτες και κρεμμύδια, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο κύμινο και ανακατεύουμε.
4. Προσθέτουμε στο μείγμα μας το βρασμένο ρύζι και στη συνέχεια την τριμμένη φρυγανιά ενώ συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
5. Όσο ανακατεύουμε, το μείγμα μας μετατρέπεται σε μαλακή ζύμη την οποία έπειτα πλάθουμε σε κεφτεδάκια τα οποία τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε το κείμενο που μόλις διαβάσατε