Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Είναι επιτακτική ανάγκη να διασώσουμε την Δημοκρατία εδώ και τώρα








Και έτσι μέσα σε ένα ακριβώς χρόνο η χώρα μας έκανε τεράστια βήματα προς την δικτατορία του λόγου, την καταστρατήγηση όλων των δικαιωμάτων που διέπουν μια Δημοκρατία, την μη εφαρμογή διατάξεων του συμβουλίου επικρατείας, αν αυτό δεν συμφέρει τις εκάστοτε κυβερνήσεις, την αδιαφορία και την καταπάτηση των δικαιωμάτων εκατομμυρίων Ελλήνων για εργασία ,παιδεία, δημόσια περίθαλψη ,καθώς και το ύψιστο δικαίωμα στην ζωή και στην αξιοπρέπεια.

Όπως αναφέρει ο Κώστας Βαξεβάνης σε πρόσφατο άρθρο του (www.koutipandoras.gr)
Με τίτλο Γιατί Φοβάμαι Χούντα
Η Δημοκρατία δεν απειλείται και δεν πέφτει, αν δεν ξεφτιλιστεί. Δεν εξαφανίζεται με αυτοματισμό, αν δεν φανεί περιττή στα μάτια του κόσμου. Δεν κυριαρχούν σωτήρες, αν πρώτα η Δημοκρατία δεν έχει δείξει ανίκανη να λύσει τα προβλήματα που δημιουργεί η λειτουργία της. Η Δημοκρατία πέφτει αν δείξει πως είναι ανίκανη και περιττή.

Το χειρότερο, έχω να προσθέσω εγώ, είναι ότι όλα αυτά έχουν συμβεί από εμάς τους ίδιους, από όλους εμάς που όταν κληθήκαμε στις κάλπες επιλέξαμε να ψηφίσουμε με λάθος τρόπο, είτε σαν μια τιμωρία και καλά, δίνοντας δύναμη στην ακροδεξιά που πάντα καραδοκούσε στην Ελλάδα, είτε με ασάφεια, δίνοντας μια μπερδεμένη εντολή η οποία ερμηνεύτηκε κατά το δοκούν από τα σαρκοβόρα κόμματα της τωρινής εξουσίας.

Και μέσα σε όλα αυτά η ανοχή από όλους και η έλλειψη διάθεσης για οποιαδήποτε αντίδραση με οποιοδήποτε κόστος.

Που ακριβώς λοιπόν τοποθετείται ο Έλληνας πολίτης μέσα σε όλα αυτά; Ποιος θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα του και  την ζωή του;

Ποιος θα προστατέψει τις επόμενες γενιές από την δυστυχία, την σκλαβιά, τον εργασιακό Μεσαίωνα; Ποιος θα βοηθήσει τα παιδιά μας να χτίσουν ένα μέλλον με αξιοπρέπεια και Δημοκρατία ;

Ποιος αν όχι όλοι εμείς και μόνο εμείς , διορθώνοντας την  απελπιστική αυτή κατάσταση στην οποία οδηγείται η χώρα μας κάνοντας το αδιανόητο για πολλούς βήμα, της ενεργητικής επανάστασης, πριν η οποιαδήποτε έννοια της Δημοκρατίας που γεννήσαμε, εξευτελιστεί σε τέτοιο σημείο όπου δεν θα υπάρχει επιστροφή.

Επικαλούμαι σε όλους μέσα σας την Ψυχή που κουβαλάμε εδώ και αιώνες η οποία μας επέτρεψε να κάνουμε θαύματα που διέπουν την ανθρώπινη ιστορία για αιώνες, αυτή την Ελληνική Ψυχή που ήταν πάντα έτοιμη να αγωνιστεί θυσιάζοντας ακόμη και το σώμα για χάριν του πνεύματος και της συνέχειας ενός κόσμου στον οποίο θα πρεσβεύει ο Ουμανισμός η Ισονομία και η Παρρησία , θεμέλιες έννοιες  που μπήκαν πολλούς αιώνες πριν από τους προγόνους μας, δηλαδή εμάς τους ίδιους.


Είναι επιτακτική ανάγκη να διασώσουμε την Δημοκρατία εδώ και τώρα.

Mia gynaika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε το κείμενο που μόλις διαβάσατε