Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Πατάτες ωγκρατέν δικές μου







Για ένα μεσαίου μεγέθους ταψί  και όχι τεράστιο:

10 μεγάλες πατάτες
5 μεγάλα μανιτάρια
6-7 λωρίδες μπέικον
1 φλυτζάνι τυριά κίτρινα τριμμένα
Μια κρέμα γάλακτος 500 ml
3 αυγά
αλάτι και πιπέρι
βούτυρο

κόβουμε τις πατάτες στρόγγυλες φέτες και απλώνουμε τις μισές στο βουτυρωμένο ταψί
ρίχνουμε απο πάνω τα μανιτάρια σε φέτες και το μπέικον σε κοματάκια και το μισό τριμμένο τυράκι.
Πάνω απο αυτά βάζουμε τις υπόλοιπες πατάτες χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα ρίχνοντας μέσα το αλατοπίπερο.Από πάνω πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και σκορπίζουμε και μικρά κομματάκια βούτυρο.
Ψήνουμε περίπου μια ώρα στους 175 βαθμούς στον αέρα.