Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Ανοιχτή επιστολή προς την ΕΡΤ: είμαστε και μείς εδώ το θυμάστε;








Παρακολουθώντας υπομονετικά όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες με τα καμώματα της φασιστικής μας κυβέρνησης για την ΕΡΤ, νοιώθω πια την ανάγκη, (για να μην σκάσω) να πω και εγώ τα πράγματα όπως τα αντιλαμβάνομαι, από την σκοπιά μιας απλής Ελληνίδας γυναίκας που ζει τόσα χρόνια στο εξωτερικό.

Τόσες μέρες λοιπόν και μετά το πρώτο σοκ της συσκότισης των καναλιών από τις συχνότητες της ΕΡΤ, που τόσα χρόνια βλέπαμε όλοι μας όπου και αν βρισκόμαστε και πολλές φορές αγανακτούσαμε επίσης, για να λέμε και τις αλήθειες, όταν μαθαίναμε πόσες Κυβερνητικές υποχρεώσεις εκπληρωνόντουσαν προς λαμόγια, με χρήματα φυσικά του Ελληνικού λαού και κανείς μας δεν αντιδρούσε… Τώρα έχουμε ένα άλλο φαινόμενο…. που φυσικά καθόλου δεν αθωώνει τις φασιστικές πολιτικές των κυβερνόντων!

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ που έχουν στα χέρια τους το πιο ισχυρό εργαλείο, που κανένας άλλος εργαζόμενος δεν διαθέτει, που θα μπορούσαν να το μετατρέψουν σε σημαία για τον αγώνα όλων των εργαζομένων, το διαχειρίζονται προς μεγάλη μας λύπη, ακριβώς  όπως το διαχειρίστηκε και η εκάστοτε κυβέρνηση προκειμένου να εξυπηρετήσει αποκλειστικά και μόνο δικά τους συμφέροντα.

Θέλοντας πραγματικά να διασωθεί η ΕΡΤ με τον καλό της εαυτό που όλοι ξέρουμε ότι έχει,καθώς επίσης να γίνει πραγματικά αδέσμευτο δημόσιο αγαθό απαλλαγμένο απο τις όποιες κυβερνητικές επιρροές, θα βάλω και εγώ ένα λιθαράκι με την δική μου μικρή φωνή που θα ενωθεί με όλων των υπολοίπων που βλέπω καθημερινά να κατακλύζουν το διαδίκτυο, ελπίζοντας ότι έστω αυτή την τελευταία στιγμή οι εργαζόμενοι της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης θα καταλάβουν ότι αν συνεχίσουν αυτή την μοναχική τους πορεία το παιχνίδι θα χαθεί οριστικά και αμετάκλητα.

Ήδη το θέμα της ΕΡΤ έπαψε να είναι πρώτο θέμα στα διεθνή μέσα ΜΜΕ καθώς και στον εξαθλιωμένο λαό της χώρας μας που βλέπει την τελευταία του ευκαιρία για οποιαδήποτε αλλαγή να εξανεμίζεται.

Από τα στούντιο στην αυλή και από την αυλή ως τα στούντιο για ρεπορτάζ, όσο σημαντικό και αν είναι παύει να έχει νόημα, αφού για εκατομμύρια Έλληνες σε όλη τη χώρα ,η ζωή τους καταρρέει, μαζί με την αξιοπρέπεια και το δικαίωμα στην εργασία την περίθαλψη και την Δημοκρατία.

Αν αυτοί που έχουν φωνή σε ‘’πολλαπλά στερεοφωνικά’’ δεν την χρησιμοποιήσουν  προς όφελος των πολλών τότε όλα για άλλη μια φορά θα έχουν χαθεί.

Αγαπητοί εργαζόμενοι της ΕΡΤ είμαστε όλοι μαζί σας, ανοίξτε όμως λίγο τους ‘’φακούς σας’’ πέρα από το ραδιομέγαρο και δείτε τι συμβαίνει γύρω σας και όχι πολύ μακριά από σας….. Ίσως αύριο να μην έχετε πια φωνή για να το μάθουν όλοι. 

Αυτόν το αγώνα είμαι σίγουρη, θα τον δώσουν όσες φορές χρειαστεί οι Έλληνες όχι όμως μόνοι τους και αποκλειστικά για σας χωρίς εσάς.

Μια Γυναίκα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε το κείμενο που μόλις διαβάσατε