Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Ατζέμ Πιλάφι




  • 2 κούπες ρύζι γλασέ
  • 1 κούπα κριθαράκι
  • Λίγο λάδι και ένα κομμάτι βούτυρο φρέσκο
  • 5 1/2 κούπες νερό
  • Αλάτι - Πιπέρι
  • 2 κύβους κοτόπουλο
  1. Σε μιά πλατιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί λίγο ρίχνουμε το κριθαράκι. Με ξύλινη κουτάλα το ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πάρει ένα καφετί χρώμα.
  2. Ρίχνουμε το νερό που έχουμε έτοιμο καυτό,λίγο αλάτι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
  3. Μόλις βράσει το νερό ρίχνουμε το ρύζι. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και τ΄αφήνουμε ν΄απορροφήσει όλο το νερό. Σ΄αυτό το διάστημα το ανακατεύουμε 2-3 φορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε το κείμενο που μόλις διαβάσατε