Ατζέμ Πιλάφι
- 2 κούπες ρύζι γλασέ
- 1 κούπα κριθαράκι
- Λίγο λάδι και ένα κομμάτι βούτυρο φρέσκο
- 5 1/2 κούπες νερό
- Αλάτι - Πιπέρι
- 2 κύβους κοτόπουλο
- Σε μιά πλατιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και
μόλις ζεσταθεί λίγο ρίχνουμε το κριθαράκι. Με ξύλινη κουτάλα το
ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πάρει ένα καφετί χρώμα.
- Ρίχνουμε το νερό που έχουμε έτοιμο καυτό,λίγο αλάτι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
- Μόλις βράσει το νερό ρίχνουμε το ρύζι.
Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και τ΄αφήνουμε ν΄απορροφήσει όλο το νερό.
Σ΄αυτό το διάστημα το ανακατεύουμε 2-3 φορές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε το κείμενο που μόλις διαβάσατε