Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Χαλβάς Σιμιγδαλένιος



υλικά

2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
3/4 της κούπας λάδι (μισό καλαμποκέλαιο,μισό ελαιόλαδο)


Σιρόπι

4 κούπες νερό
1 βανίλια
3 κούπες ζάχαρη

εκτέλεση:

βάζουμε σε μεγαλούτσικη κατσαρόλα το λάδι να ζεστάνει και μόλις κάψει ρίχνουμε το σιμιγδάλι να πάρει ένα ανοιχτό καφέ χρώμα ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινη σπάτουλα να μην κολλήσει,ταυτόχρονα  έχουμε απο πρίν ετοιμάσει το σιρόπι και μόλις το σιμιγδάλι είναι έτοιμο το ρίχνουμε πολύ προσεκτικά (κάνει έγκαυμα αν πέσει σε χέρι) ανακατεύουμε μέχρι να ξεκκολά απο τα τοιχώματα της κατσαρόλας.μεταφέρουμε σε φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει.Πασπαλίζουμε με κανέλα




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε το κείμενο που μόλις διαβάσατε