Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Μπακλαβάς της μαμάς


Υλικά γέμισης

2 πακέτα φύλλο κρούστας
1/2 κιλό καρύδια ψιλοκομμένα
1/2 κιλό αμύγδαλα ψιλοκομμένα με την φλούδα
1 & 1/2 κουταλάκι του γλυκού καννέλα και γαρύφαλλο τριμμένο ή mixed spices
3 κουταλιές σούπας φρυγανιά τριμμένη
2 βανίλιες
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
1 Lurpak ανάλατο λυωμένο ίσως και περισσότερο

Σιρόπι

5 κούπες ζαχαρη
4 κούπες νερό
2 κουταλιές μέλι
μία φλούδα πορτοκαλιού ή μια φλούδα λεμονιού
5-6 γαρύφαλλα
1 ξύλο καννέλα

Γαρύφαλλα για το τέλος (1 κουτί)

(το βράζουμε μέχρι να κοχλάσει και θυμόμαστε οτι πρέπει να είναι καυτός ο μπακλαβάς καυτό και το σιρόπι)

Εκτέλεση 

στρώνουμε τα πρώτα 5-6 φύλλα βουτυρώνοντας καλά και μετά αρχίζουμε εναλάξ να βάζουμε την γέμιση με βουτυρωμένο φύλλο.

όταν τελειώσουμε τον κόβουμε μπακλαβαδωτά κομμάτια (κόβεται πιο εύκολα αν μπεί για λίγη ώρα στο ψυγείο) και σε κάθε κομμάτι βάζουμε ένα γαρύφαλλο ώστε να συγκρατούμε τα φύλλα.

Ψήνουμε 1 ώρα και 30 λεπτά στους 150 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο

(αφιερωμένο στον γιό μου  με πολλή αγάπη ,που τα καταφέρνει εξαιρετικά με τις μαγειρικές δημιουργίες)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε το κείμενο που μόλις διαβάσατε