Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Κέικ με σταφίδες και κανέλα


  • 600 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κ.γ. baking powder
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • 200 γρ. σταφίδες
  • 5 αυγά (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
  • 1 κονσέρβα γάλα εβαπορέ
  • 2 κουταλιές βούτυρο ανάλατο (λιωμένο)
  • μια πρέζα αλάτι
  • 100 ml λάδι
  • 200 γρ. καστανή ζάχαρη

  1. Χτυπάμε πρώτα τους κρόκους καλά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το λάδι και το βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα να ενωθούν καλά τα υλικά μας.
  2. Σε μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder, το αλάτι και τη κανέλα. Τα προσθέτουμε εναλλάξ με το γάλα στο μείγμα με τους κρόκους.
  3. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και αφού ρίξουμε στο μείγμα τις σταφίδες, προσθέτουμε λίγη-λίγη τη μαρέγκα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις, χρησιμοποιώντας σπάτουλα.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 C για μία ώρα περίπου ή μέχρι να δούμε ότι το κέικ ψήθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε το κείμενο που μόλις διαβάσατε