Κέικ με σταφίδες και κανέλα
- 600 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
2 κ.γ. baking powder
-
2 κ.γ. κανέλα
-
200 γρ. σταφίδες
-
5 αυγά (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
-
1 κονσέρβα γάλα εβαπορέ
-
2 κουταλιές βούτυρο ανάλατο (λιωμένο)
-
μια πρέζα αλάτι
-
100 ml λάδι
-
200 γρ. καστανή ζάχαρη
-
Χτυπάμε πρώτα τους κρόκους καλά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το λάδι και το
βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα να ενωθούν καλά τα υλικά μας.
-
Σε μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder, το αλάτι και τη
κανέλα. Τα προσθέτουμε εναλλάξ με το γάλα στο μείγμα με τους κρόκους.
-
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και αφού ρίξουμε στο μείγμα τις σταφίδες,
προσθέτουμε λίγη-λίγη τη μαρέγκα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις,
χρησιμοποιώντας σπάτουλα.
-
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 C για μία ώρα περίπου ή μέχρι να δούμε ότι το κέικ ψήθηκε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε το κείμενο που μόλις διαβάσατε