Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Γαλατόπιτα Θεσσαλική

4-5 φύλλα κρούστας για το ταψί

Υλικά για την κρέμα

2 κιλά γάλα( με όλα τα λιπαρά είναι προτιμότερο)
3 κρασοπότηρα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 αυγά και 1 ασπράδι(κρατάμε τον κρόκο)
2 κουταλιές σούπας Lurpak
2 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
2 βανίλιες


Για το φύλλο

1 φλυτζάνι τριμμένο καρύδι
μισό φλυτζάνι ζάχαρη
2 κουταλάκια κανέλλα
(ανακατεύουμε τα 3 υλικά μαζί)

βάζουμε το γάλα να βράσει μαζί με την ζάχαρη  το βούτυρο και τις βανίλιες κρατώντας λίγο κρύο(περίπου 500 ml) όπου διαλύουμε πολύ καλά το αλεύρι μας για να είναι έτοιμο να πέσει στο γάλα και να μην σβολιάσει,ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα προσέχοντας να μην πιάσει στην κατσαρόλα.

Μόλις δέσει την κατεβάζουμε απο την φωτιά και ρίχουμε τα αυγά καλά χτυπημένα ανακατεύοντας.

στρώνουμε 3 φύλλα σε καλά βουτυρωμένο ταψί τα οποία πασπαλίζουμε με το καρύδι,ζάχαρη κανέλλα,και μετά τα άλλα δύο φύλλα.

Από πάνω στρώνουμε την κρέμα,την οποία αλοίφουμε με τον κρόκο αυγού+
2 κουτ.ζάχαρη+1κουτ.κανέλλα και 1 κουταλιά νερό.είναι πιο εύκολο να το κάνετε σαν να καταβρέχατε την κρέμα με το πινέλο.

Ψήνουμε μια ώρα και κάτι στους 180 βαθμούς





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε το κείμενο που μόλις διαβάσατε