Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Κασερόπιτα εύκολη




Για την κασερόπιτα θα χρειαστείτε 1 φύλλο κρούστας, μπόλικο κασέρι, γκούντα και ρεγκάτο (όλα μαζί περίπου 700γρ.) βούτυρο λυωμένο για τα φύλλα, 1,5 ποτήρι γάλα(1 νουνού αδιάλυτο +μισό κανονικό) και 4 αβγά.
Λαδώνουμε το ταψάκι μας και στρώνουμε εναλλάξ φύλλο - λάδωμα - φύλλο. Πέντε φύλλα είναι αρκετά. Τελειώνετε με φύλλο. Αραδιάζουμε από πάνω τα τυριά, χωρίς αλάτι και πιπέρι, και συνεχίζουμε να στρώνουμε τα φύλλα μας εναλλάξ με λάδωμα. Πάνω από το τελευταίο φύλλο δεν λαδώνουμε.
Στο τέλος, χαράσσουμε τα φύλλα καλά μέχρι κάτω σε τετράγωνα κομμάτια ή ρόμβους και ρίχνουμε από πάνω το υγρό μας για να απορροφηθεί όλο και να φτάσει μέχρι μέσα στη γέμιση. Το υγρό μας είναι 4 αβγά χτυπημένα και ανακατεμμένα σε 1,5 ποτήρι γάλα. Περιμένουμε για 10 λεπτά περίπου να φτάσουν μέχρι κάτω και να απλωθούν παντού και ψήνουμε την τυρόπιτα στον αέρα στους 180οC μέχρι να ροδίσει καλά και έπειτα ψήνω και από κάτω. Εναλλακτικά μπορείτε να ψήσετε στο πάνω-κάτω προσέχοντας μην σας αρπάξει από κάτω, ανάλογα πάντα με το φούρνο σας.

Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε το κείμενο που μόλις διαβάσατε