Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Σουφλέ ζαμπόν-τυρί




  • 10-12 φέτες ψωμί του τοστ
  • 100γρ τριμμένο κασέρι
  • 100γρ τριμμένο εμμεντάλ
  • 100γρ τριμμένο γκούντα
  • 150γρ ψιλοκομμένο ζαμπόν
  • 2 κουτ. σούπας φρέσκο βούτυρο
  • 1 φλιτζ. τσάγιου κρέμα γάλακτος
  • 1 νεροπότηρο πλήρες γάλα
  • 2 αυγά
  • 3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένη παρμεζάνα για το πασπάλισμα.
  • αλάτι, πιπέρι
  • και λίγο έξτρα βούτυρο για το πυρέξ.
Απλώνουμε το βούτυρο σε ένα μεσαίου μεγέθους πυρέξ. Τοποθετούμε  επάνω με σειρά τις φέτες του ψωμιού. Επάνω τους, βάζουμε τις φέτες το ζαμπόν και τις σκεπάζουμε  με τις φέτες από τυρί γκούντα. Απλώνουμε πάλι ψωμί του τοστ κι επάνω σκεπάζουμε με τις φέτες γκούντα. Τελευταία, χρησιμοποιοώ 8-9 φέτες γκούντα για την πρώτη στρώση και στην δεύτερη στρώση απλώνω ένα πακέτο (200 γρ) mix 4 τυριών που βρίσκω σε πακέτο ή σακουλάκι στο market γιατί η ποικιλία των τυριών το κάνει πιο νόστιμο.(προαιρετικά)

Κτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με το γάλα, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι.  Με μια κουτάλα το ρίχνουμε κοντά κοντά πάνω στα τυριά. Κουνώ το πυρέξ να πάει παντούΑφήνουμε λίγη ώρα να τραβήξουν τα υγρά.. Πασπαλίζω την επιφάνεια με το κεφαλοτύρι.

Ψήνουμε το σουφλέ σε προθερμασμένο φούρνο για 45΄στους 180 βαθμούς. Σερβίρεται ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε το κείμενο που μόλις διαβάσατε