Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Παξιμαδάκια κανέλας





  • 1 ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
  • περίπου 2 φαρίνες(farin up)
  • 2 κουταλιές σούπας κανέλλα
  • 1 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο
  • σουσάμι για πασπάλισμα

1) Σε λεκάνη ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά και τελευταία τη φαρίνα μέχρι να γίνει μαλακή ζύμη να μην κολλάει.
2) Βουτυρώνουμε ένα ταψί και φτιάχνουμε 3 μακριές φρατζόλες τις οποίες πασπαλίζουμε με σουσάμι γύρω γύρω.
3) Τις τοποθετούμε στο ταψί και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (όχι μεγάλη θερμοκρασία, μην μείνουν άψητες μέσα) και όταν ροδίσουν τις βγάζουμε, αφήνουμε να κρυώσουν, κόβουμε σε λεπτές φέτες (σαν τα παξιμάδια) και τις ξαναψήνουμε μπρος πίσω να παρουν χρώμα και να φριγανιστούν.
4) Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και μετά τις βγάζουμε απ' το ταψί.(γιατι αν είναι ζεστά είναι πιο μαλακά και μπορεί να χαλάσουν).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε το κείμενο που μόλις διαβάσατε