Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Ευτυχώς είμαστε μια ωραία Ευρωπαϊκή οικογένεια!






(το άρθρο μου που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Το Χωνί  24/3/2013)

  Αισθανόμουν λίγο περίεργα που δεν γιόρτασα ίσως επαρκώς το ΟΧΙ στην Κύπρο και που αμέσως την επόμενη μέρα είχα γράψει ένα άρθρο με τίτλο ''ΟΧΙ μεν αλλά...'' , διατηρούσα όμως τις επιφυλάξεις μου έχοντας ήδη δει τι μπόρεσε να κάνει στην χώρα μου την Ελλάδα η τρόικα και η πουλημένη ηγεσία του τόπου μας.

Στην Κύπρο, στην οποία ζω τα τελευταία εννιά χρόνια και έγινε η δεύτερη πατρίδα σύμφωνα με το ρητό ''όπου γης και πατρίς'', είδα σιγά-σιγά να επιχειρείται η χειραγώγηση του κόσμου, η δημιουργία και η διάδοση εκφοβιστικών σεναρίων, η άνοδος των ρατσιστικών τάσεων με την συμμετοχή στο ΕΛΑΜ ,το αντίστοιχο της Χρυσής Αυγής και τέλος της ανελέητης εκμετάλλευσης όλων των εργαζομένων ,αλλά κυρίως των ''κοινοτικών'' όπως αποκαλούμαστε εδώ, αλλά και όλων των υπολοίπων που έχουν έρθει εδώ για να βρουν καλύτερες συνθήκες ζωής.

Πραγματικά λυπάμαι πάρα πολύ που δεν βρέθηκε καμία ισχυρή πολιτική δύναμη να θέλει να σταματήσει αυτήν την πορεία προς την ολοκληρωτική καταστροφή, λυπάμαι πάρα πολύ για όλους όσους ήρθαν εδώ τα τελευταία δύο χρόνια προσπαθώντας να βρουν ένα μεροκάματο για να επιβιώσουν, λυπάμαι και για τον Κυπριακό λαό που μπαίνει σε τεράστιες περιπέτειες για τις οποίες είναι τελείως απροετοίμαστος και που μέχρι να αντιληφθεί τι συμβαίνει και να βγει στους δρόμους, κάτι που ποτέ δεν έχει κάνει τα εννιά χρόνια που είμαι εδώ, θα είναι αργά .Προς το παρόν διαδηλώνουν μόνο οι υπάλληλοι των τραπεζών λες και το πρόβλημα αφορά μόνο εκείνους. Δεν ήταν καν παρόντα τα δύο μεγάλα εργατικά συνδικάτα της ΣΕΚ και της ΠΕΟ στην χτεσινή διαδήλωση αν αυτό μπορεί να δώσει μια εικόνα για το πόσο απροστάτευτοι είναι οι εργαζόμενοι.

Θα τολμήσω να κάνω μια πρόβλεψη, ξέροντας τα Κυπριακά δεδομένα σαν πολίτης αυτού του τόπου τόσα χρόνια ,από την Τρίτη πιστεύω οι απολύσεις θα είναι μαζικές και τα ταμεία ανεργίας δεν θα αντέξουν το βάρος , τα οποία πριν γίνουν όλα αυτά κάνανε τρείς μήνες τουλάχιστον πριν καταβάλουν τα πρώτα χρήματα.

Μαζικές και ακόμη πιο απάνθρωπες , θα είναι και οι απειλές από τους εργοδότες για μισθούς πείνας και ωράρια ανεξέλεγκτα.

Μέσα στα νόμιμα πλαίσια και πριν γίνουν όλα αυτά το νόμιμο ήταν 40 ώρες κάτι το οποίο φυσικά και δεν τηρούνταν ποτέ και οι περισσότεροι από μας δούλευαν 50 και 60 ώρες την εβδομάδα. Ούτε μπορώ να διανοηθώ αυτή τη στιγμή που θα καταλήξει έτσι απροστάτευτα που είναι τα εργασιακά δικαιώματα.

Λυπάμαι πάρα μα πάρα πολύ επίσης για το τολμηρό ΟΧΙ που μετά έγινε ένα τραγικό ΝΑΙ ,και θα χρησιμοποιηθεί πολύ σύντομα για να απειλήσει με ακόμη πιο αισχρό τρόπο τους ήδη τρομοκρατημένους πολίτες και της Ελλάδας αλλά και των υπολοίπων χωρών που βρίσκονται σε άθλια κατάσταση. Όλοι τώρα θα κουνάνε το δάχτυλο και θα λένε: Είδατε ότι τελικά εμείς πήραμε την σωστή απόφαση από την αρχή;

Ήδη έχουν ξαμοληθεί στα κανάλια όλοι οι πουλημένοι και δικαιολογούν, εκφοβίζουν και προτρέπουν δήθεν καθησυχάζοντας τον κοσμάκη που έχει χάσει τα αυγά και τα πασχάλια. Δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση ότι ξαφνικά τώρα όλοι οι πολιτικοί ανακάλυψαν το πρόβλημα, πιστεύω ότι έχουμε και εδώ ταγμένους στις καταστροφικές πολιτικές οι οποίοι προς το παρόν αυτό που κάνουν δεν είναι καν διαπραγμάτευση είναι απλά τακτικές που τις έχουμε δει σε πολλές χώρες. Πρέπει κάποιος να είναι τελείως ανόητος να πιστέψει αυτήν την ''Υποκριτική έκπληξη'' ,των υποταγμένων πολιτικών της Ευρώπης.

Από εδώ , με την δυνατότητα που μου δίνεται να υψώσω την μικρή μου φωνή θέλω να ελπίσω να ευχηθώ, να φωνάξω και να παρακαλέσω όλους να μην μείνουν άπραγοι και φοβισμένοι αλλά να σηκώσουν το ανάστημα τους και να πουν οριστικά ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ, στους εκφοβισμούς, στο Ευρώ ,στα ταμπού της επιστροφής στα εθνικά μας νομίσματα .Τίποτα δεν μπορεί να είναι χειρότερο από την ισόβια υποδούλωση ,τον εξευτελισμό και την εξαθλίωση .

Mia gynaika