Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Λαζάνια δικής μου έμπνευσης










Υλικά:
1/2 κιλό σπανάκι
1κουτί μανιταράκια σε φέτες
2-3 φρέσκα κρεμυδάκια
λίγο άνιθο
2 μικρές σκελίδες σκόρδο
2 κουτιά ντοματάκι
1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
κεφαλοτύρι
300 γρ.ανθότυρο
αλάτι,πιπέρι,ελαιόλαδο
1 κουτί λαζάνια φαρδιά

Σε ένα μακρόστενο πυρέξ απλώνουμε μισό κουτί ντοματάκια ψιλοκομένα λίγο λαδάκι αλάτι και πιπέρι,στην συνέχεια απλώνουμε μια στρώση λαζάνια απο αυτά που δεν θέλουν βράσιμο.Το δικό μου
Πυρέξ χωρά 6 φύλλα απο αυτά.Πάνω απο αυτή την στρώση κόβω σε λεπτές φέτες ανθότυρο τόσο ώστε να καλυφθούν σε μεγάλο μέρος τα φύλλα.Στην συνέχεια τσιγαρίζω σε λίγο λαδάκι 2-3 φρέσκα κρεμυδάκια 2 μικρές σκελίδες σκόρδο 1 κουτί μανιταράκια κονσέρβα ή φρέσκα λίγο άνιθο και 1/2 κιλό σπανάκι,όταν όλα μαραθούν προσθέτω το άλλο μισό κουτί ντοματάκι και αλατο πιπερώνω.
Ρίχνω την μυρωδάτη γέμιση πάνω απο το ανθότυρο και στρώνω άλλη μια δόση λαζάνια.
Πάνω απο αυτά ρίχνω ένα κουτί ντοματάκια,μια μικρή κρέμα γάλακτος αλάτι πιπέρι ,ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζω με τριμμένο κεφαλοτύρι.
Ψήνω περίπου 40' στους 180 βαθμούς.