Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Πάστα Φλώρα





  • 250 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο λυωμένο
  • 500 γρ. αλεύρι
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 3 αυγά (το ένα για άλειμα)
  • μια πρέζα αλάτι (μύτη του κουταλιού)
  • 1 και 1/2 κουταλιές μπέϊκιν πάουντερ
  • 500 γρ. μαρμελάδα

  1. Βάζουμε σε μπολ και ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός απο ένα αυγό και τη μαρμελάδα.
  2. Παίρνουμε τα 2/3 της ζύμης, το βάζουμε σε βουτηρωμένο ταψί και βάζουμε από πάνω τη μαρμελάδα.
  3. Την υπόλοιπη ζύμη την κάνουμε μπαστούνια (1 μεγάλο για γύρω γύρω στο ταψι) και τα τοποθετούμε απο πάνω σε σχήμα καρό.
  4. Αλοίφουμε με βαμβάκι τον κρόκο του αυγού στα μπαστούνια και ψήνουμε στους 180 μία ώρα (σε ταψί νούμερο 28).

Λίγα μυστικά ακόμα

Την συνταγή τη βρήκα σε τετράδιο της γιαγιάς. Νομίζω ότι εύκολα την πετυχαίνεις και είναι αφράτη και πεντανόστιμη. Προσωπικά προτιμώ τη μαρμελάδα βερίκοκο, νομίζω ότι της πάει αλλά αυτά είναι γούστα. Το ταψί μπορεί να είναι μέχρι νούμερο 36.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε το κείμενο που μόλις διαβάσατε