Πάστα Φλώρα
- 250 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο λυωμένο
- 500 γρ. αλεύρι
- 250 γρ. ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 3 αυγά (το ένα για άλειμα)
- μια πρέζα αλάτι (μύτη του κουταλιού)
- 1 και 1/2 κουταλιές μπέϊκιν πάουντερ
- 500 γρ. μαρμελάδα
- Βάζουμε σε μπολ και ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός απο ένα αυγό και τη μαρμελάδα.
- Παίρνουμε τα 2/3 της ζύμης, το βάζουμε σε βουτηρωμένο ταψί και βάζουμε από πάνω τη μαρμελάδα.
- Την υπόλοιπη ζύμη την κάνουμε μπαστούνια (1 μεγάλο για γύρω γύρω στο ταψι) και τα τοποθετούμε απο πάνω σε σχήμα καρό.
- Αλοίφουμε με βαμβάκι τον κρόκο του αυγού στα μπαστούνια και ψήνουμε στους 180 μία ώρα (σε ταψί νούμερο 28).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε το κείμενο που μόλις διαβάσατε