Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Κρεμμυδόσουπα








 Υλικά για 4 άτομα.
2 μεγάλα κόκκινα κρεμμύδια
1 ποτήρι κόκκινο ξηρό κρασί
2 κουταλιές αλεύρι
2 κουταλιές λάδι
1 κουταλιά βούτυρο
1 ½ λίτρο ζωμό βοδινού από κύβους
1 κουταλάκι φρέσκο θυμάρι
1 φύλλο δάφνης
4 φέτες μπαγκέτας
Λίγη τριμμένη γραβιέρα
Κόβουμε τα κρεμμύδια στη μέση και μετά τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βάζουμε το λάδι και το βούτυρο και σωτάρουμε  τα κρεμμύδια για 20 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ξανθό χρώμα και να καραμελώσουν ελαφρά. Δυναμώνουμε τη θερμοκρασία και προσθέτουμε το αλεύρι. Περιμένουμε για 3 με 4 λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 2 λεπτά περίπου μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τον ζωμό, την δάφνη και το θυμάρι και βράζουμε για 20 περίπου λεπτά. Δοκιμάζουμε το αλάτι στο τέλος.
Όταν η σούπα κοντεύει να τελειώσει, ανάβουμε το γκρίλ στους 170C.
Καλύπτουμε τις φέτες της μπαγκέτας με το τριμμένο τυρί. Αν έχετε πυρίμαχα μπολάκια τα γεμίζετε με σούπα, τοποθετείτε από μια φέτα με τυρί και το βάζετε στον φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει λίγο χρώμα. Αν δεν έχετε, βάζετε στον φούρνο το ψωμί με την γραβιέρα σε ένα ταψάκι.
Σερβίρουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε το κείμενο που μόλις διαβάσατε