Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Λεμονόπιτα


Για την κρέμα λεμονιού
  • 500μλ κρέμα γάλακτος
  • 2 ζαχαρούχα
  • Χυμός απο 4 μέτρια λεμόνια
  • Ξύσμα απο 2 λεμόνια
Για τη βάση
  • 1,5 πακέτο πτι μπερ ή digestive
  • 200γρ.μαργαρίνη λιωμένη
  • Ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά)
Για το στόλισμα
  • Λίγη σαντιγύ
  • Τριμμένο αμύγδαλο ή καρύδι ή αμύγδαλο φιλέ
  • Ξύσμα λεμονιού

  • Τρίβουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το λυωμένο βιτάμ.
  • Βάζουμε το μείγμα μπισκότου-μαργαρίνης στη φόρμα μας ή στο πυρέξ μας και το πατάμε με ενα κουτάλι να πάρει τη φόρμα.
  • Βάζουμε τη βάση για λίγο στο ψυγειο να σφίξει. 
  • Χτυπάμε ολα τα υλικα για την κρέμα μαζί στο μίξερ μέχρι να έχουμε μια πηχτή κρεμα(στην υφή θα ειναι σα γιαούρτι σακκούλας μετά θα πήξει κι άλλο στο ψυγείο).
  • Απλώνουμε πάνω απο το μπισκότο.
  • Στολίζουμε με σαντιγύ,αμυγδαλάκι ή καρύδι συν ξύσμα λεμονιού και τοποθετούμε στο ψυγείο.
  • Ξερφομάρουμε και σερβίρουμε σε κομματια!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε το κείμενο που μόλις διαβάσατε