Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Ψυχή & Συνείδηση. Φύση & λειτουργία τους



Διαβάζω εδώ και πάρα πολλά χρόνια σε κείμενα, αναρτήσεις και διαδικτυακούς τοίχους σχόλια και απόψεις περί ψυχής, αλλά αυτό που αναγνωρίζω είναι ότι κανένας δεν έχει κατανοήσει τι είναι ακριβώς αυτό για το οποίο γράφει και μιλάει. Αυτό όμως είναι και το ζητούμενο. Να υπάρχει υπερπληροφόρηση από χιλιάδες ή εκατομμύρια στοιχεία αλλά κανένα να μην πλησιάζει την έννοια, τη φύση και τη λειτουργία της ψυχής. Εκτός από κάποια αρχαία κείμενα, που όμως έχουν γραφτεί τόσο παλιά που δεν μπορούν πια να μεταφέρουν στον σύγχρονο άνθρωπο σημαντική πληροφόρηση.

Για να αντιληφθούμε καλύτερα όμως τη φύση και λειτουργικότητα της ψυχής, θα πρέπει να την εξετάσουμε με τρεις άλλες παραμέτρους. Για την ακρίβεια με δύο συν μία. Την πηγή της από την οποία εκπορεύεται, το σώμα στο οποίο εγκαθίσταται και την ζωτικότητα την οποία ρυθμίζει. Είναι σημαντικό αυτό για τον αναγνώστη, όταν προσπαθεί να αντιληφθεί την ψυχή, να έχει πάντα στο νου του τα τρία αυτά περιφερειακά δεδομένα, πηγή, σώμα και ζωτικότητα. Διότι η ψυχή δεν είναι τίποτε άλλο από τον συνδετικό κρίκο αυτών των τριών δεδομένων. Ας ξεκινήσουμε το ταξίδι μας απ την πηγή ή αλλιώς πεδίο ύπαρξης, ή άκρο ύπαρξης ή αυτό που υπάρχει ή άκρο Ων ή απλά Ων. Φανταστείτε αυτή την πηγή, σαν έναν ενεργειακό ή νοητικό ή πνευματικό χώρο, πέρα από το σύμπαν του αισθητού κόσμου που γνωρίζουμε. Παλιά τον αποκαλούσαν μόνο πνευματικό. Σήμερα όμως, στη σύγχρονη εποχή, είναι εύκολο να φανταστούμε ένα τέτοιο χώρο και να τον αντιληφθούμε ως ενεργειακό. Ένα χώρο άπειρης ενέργειας η οποία ενέργεια περιέχει πληροφορία. Τι πληροφορία όμως;

Αφού προσπαθήσετε να μείνετε για λίγο αποκομμένοι από οποιοδήποτε θρησκευτικό ταμπού που μπορεί να αναπτυχθεί στο νου σας και σας απαγορεύσει να προχωρήσετε, φαντασθείτε την πηγή αυτή σαν ένα σκληρό δίσκο σε κάποιο υπολογιστή ο οποίος περιέχει ένα λειτουργικό σύστημα. Το παράδειγμα είναι πολύ απλοϊκό αλλά είναι το καλύτερο που πλησιάζει περισσότερο σε αυτό που είναι.
Ένας άπειρος ενεργειακός, άϋλος χώρος, του οποίου η ενέργεια που περιέχει είναι πληροφορία που μοιάζει αρκετά με ένα λειτουργικό σύστημα. Το λειτουργικό σύστημα που δημιουργεί τα πάντα. Ένα χώρο αυτόνομο και δυναμικό που υπάρχει. Ένα χώρο ο οποίος περιέχει την πληροφορία της δημιουργίας. Της δημιουργίας με την ευρύτερη έννοια, ώστε να συμπεριλαμβάνει τα πάντα. Άπειρη. Το άκρο της δημιουργίας που πραγματικά υπάρχει. Το σημείο αυτό είναι πολύ σημαντικό, για αυτό θα παρακαλούσα τον αναγνώστη, πριν προχωρήσει στο κείμενο, να παραμείνει λίγο, μέχρι να αρχίσει να αντιλαμβάνεται νοητά και αισθητά το χώρο αυτό της πηγής όπως και το είδος του περιεχόμενου της.
Όλο αυτό τον ενεργειακό, γεμάτο πληροφορία χώρο τώρα, φανταστείτε τον σαν σώμα. Όλο αυτό το ενεργειακό και άπειρο γεμάτο από πληροφορία χώρο, φανταστείτε το σαν ένα άπειρο σώμα αποτελούμενο από άπειρα κύτταρα. Προσπαθήστε να το φαντασθείτε και να το κατανοήσετε, ενθυμούμενοι τη δομή των κυττάρων του δικού μας σώματος. Θυμηθείτε! Κάθε κύτταρό μας, έχει μια εξειδικευμένη λειτουργία μέσα στο σώμα μας, αλλά συγχρόνως αποτελείται από το DNA μας το οποίο φέρει μέσα του κωδικοποιημένη όλη την πληροφορία ολόκληρου του σώματος.
Το ξαναγράφω. Κάθε κύτταρο περιέχει πληροφορία με την οποία δημιουργούνται οι ιστοί και τα όργανα του σώματος ώστε να πάρει τελική μορφή ολόκληρο το σώμα μας. Έτσι υπάρχει το κύτταρο του αυτιού, της τρίχας, του στομάχου και ούτω καθ εξής. Κάθε κύτταρο όμως περιέχει και την πληροφορία ολόκληρου του σώματος μιας και η πληροφορία αυτή είναι αποθηκευμένη στο DNA μας. Ας επιστρέψουμε τώρα πάλι στα κύτταρα της πηγής. Σε αυτά τα άπειρα ενεργειακά κύτταρα πληροφορίας. Αυτά τα κύτταρα είναι οι ψυχές. Και μια από αυτές είναι και η δική μας ψυχή.
Η ψυχή δηλαδή, είναι ένα ενεργειακό κύτταρο της πηγής, το οποίο ενώ περιέχει την δική της πληροφορία, συγχρόνως περιέχει κωδικοποιημένη ενεργειακά και την πληροφορία ολόκληρης της πηγής. Καταλαβαίνει ο αναγνώστης για τι πράγμα μιλάμε τώρα; Μπορεί να κατανοήσει το μέγεθος και το είδος της πληροφορίας που περιέχεται ενεργειακά μέσα σε κάθε ψυχή; Για να την αντιστοιχήσουμε με το κύτταρο του σώματός μας στο προηγούμενο παράδειγμα, η ψυχή είναι μεν δική μας, περιέχει δηλαδή τις πληροφορίες που αφορούν τον Εαυτό μας, αλλά συγχρόνως (σαν ένα είδος δικού της dna), περιέχει και την πληροφορία ολόκληρου του σώματος της δημιουργίας. Περιέχει δηλαδή κωδικοποιημένη ενεργειακά, ολόκληρη την πληροφορία του άκρου Ων. Του άκρου του θεϊκού σχεδίου. Του άκρου που Υπάρχει.
Μπορεί ο αναγνώστης τώρα να αρχίσει να κατανοεί για τι πράγμα μιλάμε; Μπορεί να αρχίσει να αντιλαμβάνεται τι σημαίνει ψυχή; Μπορεί να κατανοήσει τώρα τι σημαίνει αυτό που διαβάζουμε και λέμε «ο Θεός είναι μέσα μας»; Αυτό που μας διδάσκουν δηλαδή όλοι, είναι αλήθεια. Απλά μένουν εκεί. Αρνούνται να μας αποκαλύψουν τη συνέχεια. Άλλοι διότι δεν γνωρίζουν, άλλοι διότι φοβούνται την απώλεια της εξουσίας τους και άλλοι διότι θέλουν να μας οδηγήσουν αλλού και η παραπέρα γνώση θα το εμπόδιζε καταστρέφοντας τα σχέδιά τους.
Είναι όμως επίσης αλήθεια, ότι η ανθρώπινη νόηση τα προηγούμενα χρόνια ήταν αδύνατον να φτάσει στο επίπεδο αντίληψης αυτό που υπάρχει σήμερα. Κι αυτό είναι μια σημαντική αλήθεια. Διότι το επίπεδο αντίληψης που υπήρχε μέχρι σήμερα, εμπόδιζε την μεγαλύτερη επεξήγηση, μιας και οι όροι πληροφορία, ενεργειακό, λειτουργικό, κύτταρο και κώδικας ήταν καθ’ ολοκληρία άγνωστες προσεγγίσεις στη γνώση της τότε εποχής. Αφού μέχρι τώρα περιγράψαμε τι είναι η πηγή και ποια είναι η φύση της ψυχής, ας προσπαθήσουμε να προχωρήσουμε παρακάτω εξηγώντας τη λειτουργικότητά της. Πως λειτουργεί δηλαδή και ποιος είναι ο ρόλος της στο ανθρώπινο σώμα.
Στο σημείο αυτό όμως παρεμβαίνουν οι έννοιες της συνείδησης και της συνειδητότητας, οι οποίες έχουν ρόλο στην υλοποίηση του αισθητού κόσμου. Ενώ η ψυχή έχει να κάνει περισσότερο με την πηγή και το άκρο της Ύπαρξης, η συνείδηση και η συνειδητότητα λειτουργεί με τον αισθητό κόσμο και την υλοποίησή του. Με το πέρασμα δηλαδή της ψυχής στον αισθητό κόσμο, καλύπτεται το εύρος της πληροφορίας που φέρει, από τον «θόρυβο» της Συνειδητότητας που της προσδιορίζει το χώρο που εισήλθε.
Φτάσαμε όμως σε ένα σημείο στο οποίο θα πρέπει ο αναγνώστης να κάνει μια απαραίτητη στάση. Πρώτον για να του πω ότι θα υπάρχει ξεχωριστή πληροφόρηση για τις έννοιες της συνείδησης και της συνειδητότητας σε άλλη ανάρτηση, αλλά και δεύτερον για να κάνει ένα νοητό βήμα πίσω ώστε να αντιληφθεί τι είναι αυτό που γράφω! Να αντιληφθεί αυτό που μόλις έγραψα. Ότι ενώ η ψυχή είναι η πληροφορία που προέρχεται από την Υπαρκτή Πηγή της Δημιουργίας, η συνείδηση και η συνειδητότητα είναι οι πληροφορίες που υλοποιούν τον ψεύτικο μη υπαρκτό αισθητό κόσμο. Η πληροφορία όμως αυτή, είναι το κλειδί της αρχής της αντίληψης αυτού που πραγματικά συμβαίνει. Είναι η πύλη της αυτογνωσίας που αρνήθηκαν όλοι να σου δείξουν. Διότι οι μισοί αγνοούσαν και οι άλλοι μισοί προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να σου κρύψουν.
Η συνείδηση είναι πληροφορία πάνω στην πληροφορία. Ενώ η ψυχή περιέχει καθαρή πληροφορία από την πηγή, η συνείδηση δημιουργείται από την ανάκλαση της πληροφορίας της ψυχής μόλις αυτή (η ψυχή) εισέρχεται στον αισθητό κόσμο. Δεν υπάρχει δηλαδή μέσα μας μόλις γεννιόμαστε, αλλά δημιουργείται συνεχώς από την ενεργειακή ανάκλαση της πληροφορίας που έχει μέσα της η ψυχή όταν προσπίπτει στον ενεργειακό χώρο των τριών διαστάσεων. Καταλαβαίνω ότι σου είναι δύσκολο να το αντιληφθείς, διότι ποτέ ξανά δεν το διάβασες έτσι, μιας και κανένας δεν στο είπε με αυτό τον τρόπο. Για αυτό το ξαναγράφω (αν και θα υπάρξει ειδική ανάρτηση). Διαβάστε το όμως αρκετές φορές μέχρι να αντιληφθείτε τι γράφω.
Ο χώρος των τριών διαστάσεων που αποκαλούμε αισθητός, δεν υπάρχει στην πραγματικότητα. Πως δημιουργείται; Από τη συνειδητότητα, η οποία είναι το σύνολο των καταγεγραμμένων συνειδήσεων (θα εξηγήσουμε). Δηλαδή από τη συνείδηση. Τι είναι η συνείδηση; Πληροφορία πάνω στην πληροφορία (είδηση συν είδηση). Πως δημιουργείται η συνείδηση; Από την αντανάκλαση της πληροφορίας της ψυχής (αρχική πληροφορία), πάνω στο ψευδές ενεργειακό επίπεδο (καθρέφτης) του αισθητού κόσμου. Η ανακλασμένη αυτή δεύτερη πληροφορία, είναι η πληροφορία που προέρχεται από ένα είδος καθρέφτη ο οποίος δεν είναι άλλος από τον μη υπαρκτό αισθητό κόσμο. Εξηγώ καλύτερα. Μόλις εισέρχεται η ψυχή στον αισθητό κόσμο αντανακλά (παρατηρεί ή αλληλεπιδρά ενεργειακά) στο χώρο, αλλά αυτό που εισπράττει σαν απάντηση-επιστροφή πληροφορίας, είναι αλλοιωμένο από ένα είδος παραμορφωτικού καθρέφτη που εμποδίζει στο άτομο να δει την πραγματικότητα. Αυτή η αλλοιωμένη όμως απάντηση καταγράφεται σαν πληροφορία στη συνείδηση.
Αντιλαμβάνεται λοιπόν ο αναγνώστης, ότι αυτή η πληροφορία που προέρχεται από την αντανάκλαση στον ενεργειακό χώρο των τριών διαστάσεων, αρχίζει να δημιουργεί τη συνείδηση η οποία είναι προσωπική υπόθεση του κάθε ένα και έχει σχέση με την ψυχή του και την αλληλεπίδραση του Εαυτού του στον αισθητό κόσμο. Η συνείδηση δηλαδή αρχίζει να δημιουργείται από την παρατήρηση και την αλληλεπίδραση με τον αισθητό χώρο και μπορεί να αλλάζει κατά βούληση. Με την πάροδο του χρόνου παρατήρησης και αλληλεπίδρασης, οι πληροφορίες αυξάνονται ή αλλάζουν και έτσι δημιουργούν μια συνείδηση η οποία όπως αντιλαμβάνεται πια ο αναγνώστης μπορεί να τροποποιείται συνεχώς, εξαρτώμενη από το είδος του συνόλου των πληροφοριών που έχουν αποτυπωθεί στη μνήμη του ατόμου. Αυτή η συνολική συνείδηση πια, διαμορφώνει και την εικόνα που έχουμε για τον κόσμο που μας περιβάλει. Η συνείδηση του κάθε ένα μας τώρα, καταγράφεται σε ένα είδος συνολικής μνήμης, με σκοπό να επαναφέρει-επαναλαμβάνει την εικόνα του κόσμου που έχει γίνει αποδεκτή, ώστε να διαμορφώνει τελικά μια αίσθηση μονιμότητας και πραγματικού. Η καταγραφή θα συμβεί, αφού πρώτα έχει γίνει ένας ελάχιστος κύκλος όμοιων παρατηρήσεων από την καθημερινή μας ζωή, που μόλις πάρει ένα ρυθμό, αποτελείται από επαναλαμβανόμενες πράξεις ρουτίνας.
Αυτοί δηλαδή οι επαναλαμβανόμενοι από τους παρατηρητές κύκλοι ρουτίνας της συνείδησης, μόλις συμπληρώσουν έναν ελάχιστο αριθμό, καταγράφονται στη συνειδητότητα η οποία από εκείνη τη στιγμή και έπειτα τους αναπαράγει μόνη της (θα εξηγήσω σε άλλη ανάρτηση τη λειτουργία και τον τρόπο). Έτσι η καταγεγραμμένη εικόνα του βουνού, του ουρανού, της θάλασσας, των δένδρων και όλων γενικά των προσλαμβανομένων μέσω των αισθήσεων ερεθισμάτων, επαναλαμβάνονται αστραπιαία από τη συνειδητότητα συνεχώς, δίνοντας σε εμάς την εντύπωση ότι είναι εκεί συνέχεια, άρα είναι πραγματικά. Μέχρι τώρα ο αναγνώστης έχει διαβάσει περί της φύσης της ψυχής και της πηγής της, καθώς επίσης έχει τις πρώτες πληροφορίες περί του τρόπου που λειτουργεί ο ψευδής αισθητός κόσμος μέσω της συνείδησης και της συνειδητότητας. Αυτό θα πρέπει να το θυμηθεί σε λίγο που θα μιλήσουμε γιατί είναι σημαντική η αντίληψη αυτή.
Κάθε τι υλικό δηλαδή, που γίνεται αντιληπτό από τις αισθήσεις μας στον τρισδιάστατο αισθητό κόσμο που ζούμε, δημιουργείται μέσω της συνειδητότητας. Το ίδιο φυσικά και το υλικό μας σώμα, το οποίο δεν είναι τίποτε άλλο, από πληροφορίες που έχουν καταγραφεί σε αυτή, από τη στιγμή της πρώτης μας δημιουργίας μέχρι σήμερα. Αυτό από μόνο του είναι ένα υπερμέγεθες θέμα, το οποίο θα αναπτύξω επίσης και μόνο του. Έτσι, αν και καταλαβαίνω ότι υπάρχουν απορίες στον αναγνώστη με τη φράση που μόλις έγραψα, υπόσχομαι για άλλη ανάρτηση ειδικότερα. Επανερχόμενος λοιπόν, μόλις το ανθρώπινο σώμα ξεκινήσει να υπάρχει σε μορφή στον κόσμο μας, εγκαθίσταται μέσα του η ψυχή της οποίας ο ρόλος είναι τριπλός. Πρώτα κρατά συνδεδεμένη την ύπαρξη με το άκρο Ων της πηγής, δεύτερον ρυθμίζει τη συνεχή τροφοδοσία του σώματος με ζωτικότητα την οποία αντλεί από το αιθερικό σύμπαν και τρίτον καταγράφει και μεταδίδει συνεχώς στην πηγή, τις νέες πληροφορίες που δημιουργούνται από την αλληλεπίδρασή της με τον αισθητό κόσμο μέσω των αισθήσεων του σώματος.
Η ψυχή δηλαδή για να μπορεί να παραμένει στο σώμα, χρειάζεται ένα ελάχιστο ποσό ενέργειας, η οποία θα μπορεί να κινεί το σώμα και να το κρατά ικανό να αλληλεπιδρά με το περιβάλλον του ώστε να μπορεί να παρατηρεί και να καταγράφει τις παρατηρήσεις-εμπειρίες του. Αυτή η ενέργεια είναι η ζωτικότητα ή αλλιώς ζωτική ενέργεια, η οποία ενώ είναι μερικώς ανεξάρτητη από την κατάσταση της απόλυτης υγείας του σώματος, είναι απολύτως υπεύθυνη για την διατήρηση του σώματος στη ζωή. Εδώ θα πρέπει ο αναγνώστης να κρατήσει ένα σημαντικό στοιχείο. Η ψυχή μπορεί να κρατηθεί στο σώμα μόλις υπάρξει ένα ελάχιστο ποσό ζωτικότητας το οποίο προσφέρεται από την μητέρα τη στιγμή της γέννησης. Στη συνέχεια η ψυχή ρυθμίζει τις συνθήκες ώστε να υπάρχει συνεχής ροή ζωτικότητας στο σώμα. Στη ρύθμιση αυτή παρεμβαίνει και η συνειδητότητα η οποία καθορίζει την ηλικία και τέλος το Εγώ (θα μιλήσω άλλη στιγμή για αυτό) το οποίο επιδρά με την ανάπτυξη ή μη ασθενειών οι οποίες και επιδρούν δραστικά πάνω στο ποσό απορρόφησης ζωτικότητας από τον αιθέρα και άρα από την διατήρηση στη ζωή. Μόλις για οποιοδήποτε λόγο το ποσό ζωτικότητας πέσει κάτω από ένα ορισμένο επίπεδο, το σώμα πεθαίνει και η ψυχή, αν όλα έχουν πάει καλά, επιστρέφει στην πηγή της. Και αν όλα έχουν πάει καλά σημαίνει, αν υπάρχει ακόμη η σύνδεση με την πηγή.
Μέχρι εδώ λοιπόν ο αναγνώστης άρχισε να αντιλαμβάνεται τη φύση και τη λειτουργικότητα της ψυχής και τη σχέση της με την πηγή ή το άκρο της Ύπαρξης του Ων. Επίσης έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται τη διαφορά της με τη συνείδηση η οποία έχει να κάνει μόνο με τον αισθητό κόσμο και την υλοποίησή του. Θα ήθελα προς το παρόν να μείνω εδώ, προσθέτοντας μόνο τούτο.
Οι αδελφότητες, γνωρίζοντας την αδυναμία του ανθρώπου να αντιληφθεί τόσο την πραγματική φύση και λειτουργία ψυχής και συνείδησης όσο και την επίδραση της δεύτερης πάνω στην πρώτη, δημιούργησαν ένα ψευδές πλαίσιο εκπαίδευσης που σκοπό έχει την παραπλάνηση των όντων που φέρουν ψυχή. Με την σύγχυση που δημιουργούν, προσπαθούν να οδηγήσουν τους ανθρώπους στην ταύτιση της συνειδητότητας και της ψυχής δημιουργώντας την επικίνδυνη αντίληψη της ανέλιξης της ψυχής στην τέταρτη και πέμπτη διάσταση. Χώρους καθαρά συνειδητότητας, στους οποίους προετοιμάζεται η ολοκλήρωση της υλοποίησης του αισθητού και στους οποίους αν δεσμευτεί η ψυχή θα παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα αν όχι για πάντα. Ο λόγος που το χρειάζονται αυτό οι αδελφότητες, είναι για να μπορέσει να δημιουργηθεί ο ψεύτικος Μη Υπαρκτός κόσμος του Μη Ων, δεσμεύοντας την πληροφορία των ψυχών οι οποίες φέρουν όπως είπαμε την πληροφορία του Ων. Της πηγής. Σκοπός τους δηλαδή είναι να αναπτύξουν με αντιγραφή, ένα ψευδές είδωλο της πηγής, μέσω της ενεργειακής πληροφορίας του Ων, που βρίσκεται στις ψυχές. Αν όμως καταφέρουν, μας πείσουν και οι ψυχές περάσουν στην πέμπτη διάσταση και δεσμευτούν εκεί, τότε οι αισθήσεις από πέντε που είναι τώρα στην τρίτη διάσταση θα γίνουν άπειρες όσες άπειρες είναι και οι δυνατότητες υλοποίησης εκεί με ολέθρια αποτελέσματα όπως έχουμε ξαναγράψει σε άλλη ανάρτηση.
Αρχίζει τώρα να αντιλαμβάνεται ο αναγνώστης το μέγεθος της παραπλάνησης; Μπορεί να αρχίσει να βλέπει μέρος της μεγαλύτερης εικόνας που υπάρχει από πίσω; Έχω ξαναγράψει ότι οι καιροί μας ξεπέρασαν. Ότι φτάσαμε στο σημείο όπου η φαντασία είναι μικρότερη από το εύρος της συνείδησης που καλούμαστε να αναπτύξουμε σε αυτό το πολύ μικρό διάστημα του χρόνου. Όμως θα τα καταφέρουμε. Κάποιοι από μας θα τα καταφέρουν να αρχίσουν να δημιουργούν ψήγματα της συνείδησης που θα οδηγεί την ανθρωπότητα πίσω στην πηγή. Κάποιοι από μας, θα προλάβουν να επαναλάβουν σκέψεις και πρακτικές ώστε η νέα συνειδητότητα να συμπεριλάβει την ακριβή πορεία. Είμαστε οι πρώτοι άνθρωποι ιχνηλάτες του νέου δρόμου της επιστροφής μας. Οι ψυχές μας φέρουν την πληροφορία. Μένει σε μας, να καταφέρουμε να διαχειριστούμε τα Εγώ μας και να νικήσουμε.
Αλκιρέας    http://codepetalouda.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε το κείμενο που μόλις διαβάσατε