Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Περί Ομάδων και Δικτύων Γνώσης



Διαβάζοντας τις αναρτήσεις μου, πολλοί έχουν ήδη αρχίσει να δημιουργούν μέσα τους την εντύπωση οτι επιτίθεμαι σε κάποια συγκεκριμένη ομάδα. Έτσι, αυτοί που ανήκουν ή είναι φίλα προσκείμενοι σε κάποια ιδέα και αυτή η ιδέα τους έχει εντάξει σε κάποιο (τυπικά ή άτυπα) κλειστό κύκλο ανθρώπων, ήδη θεωρούν οτι επιτίθεμαι σε αυτούς. Οι των light workers ή των Αγγελικών Ταγμάτων ή του Osho ή του Σχεδίου Αχιλλέα, θεωρούν ότι επιτίθεμαι στη δική τους ομάδα. Στα δικά τους πιστεύω.
Σας πληροφορώ λοιπόν ότι όλες ανεξαιρέτως αυτές οι ομάδες πνευματικής ή άλλης καθοδήγησης, μου είναι παντελώς αδιάφορες. Δεν είναι αυτές ο στόχος μου διότι γνωρίζω ότι είναι αδύνατον να πολεμήσω την ουσία τους, μιας και γνωρίζω πολύ καλά την πραγματική τους ουσία. Αυτό που υπάρχει από πίσω. Το οποίο -στον αισθητό κόσμο που βρίσκεται αυτή η συγκεκριμένη δράση μου-, είναι ανίκητο.
Ο στόχος μου είστε Εσείς. Όλοι Εσείς που αρχίζετε να με διαβάζετε. Στην αρχή δεν θα καταλάβετε τι είμαι, γιατί ο εκπαιδευμένος νους σας θα θέλει να με κατατάξει κάπου. Για να μπορέσετε να με αντιληφθείτε θα πρέπει πρώτα να με βάλετε σε ένα κουτάκι μνήμης και μόνο τότε θα μπορέσετε να με συγκρίνετε με όσα γνωρίζετε και να αποφασίσετε για την τελική μου αξιολόγηση. Αν δηλαδή κάποιος από εσάς είναι παντελώς άσχετος με τον Osho (ας πούμε), και εγώ γράψω μια ανάρτηση σχετική με αυτόν, τότε δεν θα με δει καθόλου. Όχι απλά δεν θα διαβάσει την ανάρτηση αλλά δεν θα με αντιληφθεί ούτε σαν πληροφορία. Αν βρεθεί σε μια παρέα και συζητάνε για το κείμενο και μένα δεν θα ξέρει για τι πράγμα μιλούν. Διότι στη μνήμη του, δεν θα υπάρχει ούτε μια εγκεφαλική σύναψη για το θέμα, οπότε η πληροφορία θα είναι μια νεκρή πληροφορία. Έτσι γίνεται ο διαχωρισμός των μαζών. Αυτός είναι ο λόγος που ο κάθε ένας λέει τα δικά του και δεν μπορούν οι μάζες να καταλάβουν τη μεγαλύτερη εικόνα. Διότι δεν υπάρχουν σε όλους, όλες οι σχετικά με όλα συνάψεις. Αυτή είναι και η παγίδα της εξειδίκευσης στην παιδεία με την ευρύτερη έννοια.
Για Εσάς ήρθα κι όχι για τις ομάδες. Τις γνωρίζω τις ομάδες. Όλες. Όλα τα πνευματικά ή άλλα δίκτυα είναι το πεδίο που ανατράφηκα. Υπάρχω μέσα σε όλες τις θέσεις γνώσης, ανεξάρτητα κατεύθυνσης. Εκπαιδεύτηκα να υπάρχω παντού. Γνωρίζω την ανάγκη του ανθρώπου να ανήκει κάπου. Να θεωρεί ότι βρήκε το χώρο από τον οποίο μπορεί να αντλήσει αγάπη. Διότι η μοναδική ανάγκη του ανθρώπου είναι αυτή. Να αντλεί συνεχώς αγάπη από κάπου χωρίς να μπορεί να κατανοήσει ότι η αγάπη δεν αντλείται αλλά δωρίζεται. Δεν μπορεί να κατανοήσει ότι αυτό που ο κάθε ένας νοιώθει σαν άντληση αγάπης είναι απλά η προσφορά του.
Βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο της ιστορίας της ανθρωπότητας. Διότι αυτή τη στιγμή έχει καταρρεύσει όλη η δομή διοίκησης του πλανήτη. Κι όταν λέμε δομή διοίκησης εννοούμε τις αδελφότητες οι οποίες αποφάσισαν να συγκρουστούν και αφού διαλύσουν τις υπάρχουσες δομές τους, να τις αναμορφώσουν από την αρχή. Αδελφότητες αποτελούμενες από ανθρώπους. Άνθρωποι είναι. Άνθρωποι που αποτελούν το κεντρικό ιερατείο του πλανήτη. Άνθρωποι που κρατούν όλη τη γνώση, από τη στιγμή της δημιουργίας μέχρι σήμερα. Άνθρωποι που έχουν επιλέξει να ζουν και να κυριαρχούν σε αυτό το χώρο.
Οι περισσότεροι, δεν μπορούν να κατανοήσουν την έννοια του ιερατείου. Γιατί να υπάρχει; Ποιος ο λόγος ύπαρξής του; Αντιδρούν στη λέξη και τη μεταφράζουν με το δικό τους τρόπο. Αγνοούν ότι όσο ο άνθρωπος δεν μπορεί να αντιληφθεί την πραγματική του ενεργειακή φύση, θα έχει ανάγκη από τη θρησκεία. Μια ενεργή τελετουργικά ιερουργία η οποία δρα σαν σύνδεσμος ανάμεσα στην ψυχή του και στην πηγή από την οποία προέρχεται αυτή.
Οι αδελφότητες λοιπόν, αυτό το γνωρίζουν, όπως και γνωρίζουν πως μπορεί να ενεργοποιηθεί μια θρησκεία και να δράσει σαν τέτοιος σύνδεσμος. Οι αδελφότητες είναι οι μοναδικές οντότητες που εκπαιδεύονται για να έχουν αυτή τη θέση και ικανότητα. Κι εδώ αρχίζει το πρόβλημα. Ότι σε ένα τέτοιο υψηλό επίπεδο ισχύος και εξουσίας, αν συμβεί μια εκτροπή, η δόνηση θα φτάσει σε όλα τα επίπεδα και σε όλα τα πλάσματα του πλανήτη που φέρουν ψυχή.
Τι σημαίνει δηλαδή ενεργός ιερουργικά θρησκεία; Ότι κάθε θρησκεία για να επιτελεί το έργο της σαν τέτοια και να διαχειρίζεται το πνευματικό (ενεργειακό) τμήμα των οντοτήτων στον πλανήτη, θα πρέπει - με συγκεκριμένο τελετουργικό- να έχει γίνει αποδεκτή ώστε να μπορεί να ιερουργεί και να έχει περάσει σαν τέτοια στις συνειδήσεις των μελών της, δηλαδή των ανθρώπων.
Η χριστιανική θρησκεία για παράδειγμα είναι μια θρησκεία που χρειάστηκε 300 χρόνια για να ορθωθεί και εδώ και 1700 χρόνια περίπου έχει αυτό το ρόλο, την ικανότητα και την δυνατότητα. Η Ιουδαϊκή επίσης, όπως η Μουσουλμανική ή η Ινδουιστική το ίδιο.
Μια πολυθεϊστική θρησκεία όμως όπως του δωδεκάθεου του αρχαιότερου κόσμου, αυτή τη στιγμή είναι μια νεκρή θρησκεία και είναι νεκρή διότι δεν υπάρχει πλέον ενεργό τελετουργικό που να μπορεί να την ιερουργήσει. Τελετουργικό, που όμως είναι γνωστό μόνο στις αδελφότητες. Μήπως νομίζετε ότι αυτά είναι ψιλά γράμματα; Μήπως θεωρείτε ότι με ένα ψαλμό του Ορφέα ή μια επίκληση από κάποιο αρχαίο κείμενο σε κάποια θεά μπορεί αυτό να λειτουργήσει. Με τίποτε!
Που είναι η μεγάλη ολέθρια παγίδα; Αν αποκοπείς ενεργειακά από μια ενεργό θρησκεία και στραφείς σε μια νεκρή, δεν υπάρχει ενεργειακό κανάλι επιστροφής της ψυχής στην πηγή της και έτσι η ψυχή μπορεί να εγκλωβιστεί στον ενεργειακό χώρο του πλανήτη για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι περισσότεροι δεν μπορούν να αντιληφθούν τι μπορεί να σημαίνει αυτό, διότι δεν γνωρίζουν ούτε την πραγματική φύση της ψυχής ούτε τον πραγματικό τρόπο λειτουργίας του αισθητού κόσμου. Δεν έχουν ενεργή μνήμη για αυτό. Δεν υπάρχουν ενεργές συνάψεις που να τους βοηθούν να κάνουν αμέσως ολοκληρωμένες σκέψεις που να τους οδηγήσουν σε αξιολογήσεις της κατάστασης της μεγαλύτερης εικόνας.
Για παράδειγμα, κάποιος ο οποίος αρέσκεται και τιμά τη φυλή του, θα μπορούσε να θυμάται και να τιμά τους προγόνους του από τους οποίους θα μπορούσε να αντλεί δύναμη και σοφία. Οι Έλληνες ας πούμε, θα μπορούσαν να τιμούν τον Ηρακλή, το Θησέα, τον Ορφέα, τον Διόνυσο ή τον Μέγα Αλέξανδρο όπως και τον Πλάτωνα ή το Σωκράτη και τον Απολλώνιο, και παράλληλα να ανήκουν στην ενεργό θρησκεία της εποχής τους, της οποίας ο ρόλος είναι εντελώς διαφορετικός όπως είπαμε και καθαρά ενεργειακός (ή αλλιώς πνευματικός). Κι αυτό, τα ιερατεία το γνωρίζουν και το ελέγχουν.
Το να θέλεις όμως να υμνήσεις τον Απόλλωνα ή το Δία σαν θεό, να απευθυνθείς δηλαδή σε ένα νεκρό ιερουργικά θεό, μόνο και μόνο η σκέψη αυτή, σε αποκόβει ενεργειακά και σε πετάει αλλού. Εντελώς αλλού όμως.
Διότι αυτός που το κάνει αυτό, αγνοεί πλήρως ότι κανένας θεός δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί με το όνομα που είχε σε προηγούμενη χρονική γραμμή. Και οι μόνοι που το γνωρίζουν αυτό είναι οι αδελφότητες. Το όνομα επίσης που θα χρησιμοποιήσεις πρέπει να είναι ιερουργικά επιλεγμένο μέσα από ειδικό τελετουργικό, αλλιώς δεν έχει κανένα νόημα να του δώσεις εσύ ένα δικό σου. Μόνο τότε, το επιλεγμένο νέο όνομα του αρχαίου θεού, έχει στην παρούσα χρονική γραμμή, τη δύναμη που είχε το παλαιό στην παλιά χρονική γραμμή.
Κύριο παράδειγμα ο Κρύων, ο οποίος σε αυτούς που ασχολούνται με την Ελληνολατρία δεν λέει κάτι, ενώ είναι πασίγνωστος σε αυτούς που βρίσκονται μέσα στο δίκτυο των εναλλακτικών θρησκειών των light workers ή αλλιώς των πολεμιστών του φωτός. Ο Κρύων (Kryon) όμως είναι το όνομα που χρησιμοποιεί ενεργειακά ο Κρόνος (Krone). Ένας αρχαίος θεός, που δανείζεται ένα όνομα ενός δαίμονα, μιας πνευματικής οντότητας που έμενε στις ενδιάμεσες διαστάσεις και επανενεργοποιείται χωρίς την προηγούμενη αρνητική φόρτιση από τις συνειδήσεις των ανθρώπων. Επανέρχεται χωρίς τις μνήμες του παρελθόντος στις μνήμες τους, ντύνεται με ένα μοντέρνο φιλοσοφικό πλαίσιο και παρουσιάζεται σαν ηγέτης, σε μια θρησκεία η οποία τώρα στήνεται. Η Κρόνιος θρησκεία ήταν μονοθεϊστική θρησκεία (ο Κρόνος έτρωγε τα παιδιά του), της οποίας ο μέγας αρχιερέας που θα την εκκινήσει, θα χρησιμοποιήσει τις ιερουργικές δυνάμεις που θα έχουν δημιουργηθεί γύρω από τον Κρύων.
Μια θρησκεία δηλαδή που δεν υπάρχει ακόμη αλλά ετοιμάζεται τώρα. Ετοιμάζεται το ιερουργικό και τελετουργικό της πλαίσιο. Διότι οι θρησκείες δε γεννιούνται από το πουθενά, αλλά μεταλλάσσονται από τη μια στην άλλη. Και τα ιερατεία των αδελφοτήτων έχουν συγκεκριμένους λόγους και πρακτικές που αλλάζουν τις θρησκείες. Απλά η ατυχία μας ήταν ότι πριν 2000 χρόνια, στο μοντέλο που επιλέχτηκε του Παγκόσμιου Σωτήρα, οι υπάρχουσες θρησκείες στον Ελληνικό χώρο ήταν πολυθεϊστικές. Έτσι δεν μπορούσε να γίνει εύκολα η μετάλλαξη και η μεταφορά από τη μία στη άλλη. Για αυτό και όλα αυτά τα παρατράγουδα, όχι μόνο με εμάς τους Έλληνες αλλά και με τους Ρωμαίους, τους Κέλτες κλπ.
Τώρα όμως το πεδίο είναι ελεύθερο και πολύ πιο εύκολο. Το σχέδιο των ιερατείων ετοιμάζει την Παγκόσμια Θρησκεία, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Συνείδησης. Η ιερουργία της επόμενης Θρησκείας βασίζεται στο σύνολο των συνειδήσεων των οντοτήτων του πλανήτη. Στη Παγκόσμια συνισταμένη τους. Κατάλαβε ο αναγνώστης αυτό που είπα; Βασίζεται στη Συνισταμένη τους! Και αυτή την συνισταμένη, τα ιερατεία αποφάσισαν να τη δρομολογήσουν προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση και θέση που τα συμφέρει. Αυτό όμως γίνεται μόνο αν όλοι οι άνθρωποι έχουν την ίδια συνείδηση. Όχι παρόμοια, ούτε παραπλήσια. Όλοι όσοι ανήκουν στην Παγκόσμια θρησκεία πρέπει να έχουν απολύτως την ίδια συνείδηση. Το ξαναλέω: Αντί να έχει ο κάθε ένας από μας, τη δική του ελεύθερα διαμορφωμένη συνείδηση και όλες μαζί στο σύνολό τους να αποτελούν την Παγκόσμια Συνείδηση, οι αδελφότητες μας πρόλαβαν. Προσπαθούν να δημιουργήσουν μία, όμοια σε όλους! Αυτός είναι ο λόγος που γίνονται όλα αυτά. Αυτός είναι ο λόγος που πρώτο τους μέλημα ήταν να ελέγξουν τις ελεύθερες σχολές αυτογνωσίας. Κι όπου δεν υπήρχαν, τις δημιούργησαν. Ο Osho ας πούμε αυτό το ρόλο έχει. Πάντρεψε δυναμικά την αυστηρή ανατολική φιλοσοφία, με τον εκτροχιασμένο ηθικά δυτικό πολιτισμό. Άνοιξε τις συνειδήσεις τόσο, ώστε να χωρέσει τα πάντα. Δεν υπήρξε μεγαλύτερος Δούρειος Ίππος φιλοσοφικών αξιών στην ανθρωπότητα από τον Osho (θα αναφερθώ για αυτόν σε άλλη ανάρτηση).
Αυτός είναι ο λόγος που επικοινωνώ μαζί σας. Εσείς, όχι οι ομάδες. Αυτές κάνουν τη δουλειά τους, αντιγράφοντας με copy-paste πληροφορίες στη μνήμη σας διαμορφώνοντας αθόρυβα την ίδια ακριβώς διευρυμένη συνείδηση. Βλέπετε τους δασκάλους τους; Όλοι λένε περίπου τα ίδια με άλλο τρόπο. Και το κακό δεν είναι να έχεις διευρυμένη συνείδηση. Το κακό είναι να έχουν όλοι την ίδια ακριβώς συνείδηση. Γιατί είναι κακό; Διότι τότε μπορεί άνετα να φανεί ένας βοσκός, ο οποίος θα γίνει αυτόματα αποδεκτός από τους πάντες. Το μαντρί δεν αλλάζει αν γίνει μεγαλύτερο. Εσύ αλλάζεις αν γίνεις ή όχι πρόβατο. Είμαι εδώ για Εσένα, κι όχι για το μαντρί. Ένα μαντρί που μπορεί να είναι χωρισμένο σε τμήματα και που κάθε τμήμα του να είναι αυτόνομο με δική του ποτίστρα και ταΐστρα, όμως το νερό και η τροφή είναι η ίδια. Όπως ίδια είναι η ευγνωμοσύνη κάθε ενός προβάτου για το βοσκό τους.
Αρνούμαι να ορίσω εγώ αυτό που θα αποφασίσετε να ακολουθήσετε. Η όποια πίστη φιλοσοφική, πολιτική ή θρησκευτική, η αξιολόγηση και η επιλογή της είναι δική σας υπόθεση. Το καταλαβαίνετε αυτό; Δική σας! Όχι δική μου. Όχι του δασκάλου σας. Όχι του καθοδηγητή σας. Όχι του αρχηγού σας. Όχι του τομεάρχη σας ούτε του αόρατου ηγέτη σας. Το να ακολουθείτε πιστά κάποιον που σας εκπαιδεύει και να ανήκετε σε μια λιγότερο ή περισσότερο δική του ομάδα, σας προετοιμάζει να αποδεχθείτε αργότερα το ίδιο εύκολα κάποιον άλλον μεγαλύτερο και ισχυρότερο από αυτόν. Πάψτε λοιπόν να αναφέρετε ξανά και ξανά τα ονόματα αυτών που σας έλκουν και σας συναρπάζουν. Πάψτε να δημιουργείτε τη ζωή σας στα πλαίσια μιας συγκεκριμένης ομάδας, θέσης, κατεύθυνσης ή τακτικής. Σταματήστε να αναπαράγετε σκέψεις άλλων παπαγαλίζοντας το όνομά του. Αν θέλετε να ζήσετε σαν αυτόν κάντε το. Κάντε το Εσείς όμως. Όχι ο υποταγμένος εαυτός σας.
Αν ζητάτε γνώση διαβάστε τα πάντα. Μελετήστε ότι και όσο περισσότερο μπορείτε. Κι αφού το αποδεχθείτε, αναδυθείτε από μέσα σας. Το καταλαβαίνει ο αναγνώστης αυτό; Αναδυθείτε από μέσα σας. Όχι σαν αντίγραφο του σοφού ή του ηγέτη σας. Αρνηθείτε την κλωνοποίηση της συνείδησής του. Απαρνηθείτε την αναπαραγωγή μιας συνείδησης που αντιγράφεται από μνήμη σε μνήμη. Ξεχωρίστε τον εσωτερικό σας εαυτό από το εξωτερικό αισθητό πεδίο. Πάψτε να αναπαράγετε φράσεις που δεν κατανοείτε. Κρατήστε μονάχα αυτό που καταλαβαίνεται σε βάθος και γίνεται εσείς ο κήπος που θα φυτρώσει αυτός ο σπόρος. Γίνετε το δικό σας δέντρο. Ελεύθερα.
Να θυμάστε πάντα. Στο νέο κόσμο που γεννιέται τώρα, η ιερότητα του σύμπαντος περιλαμβάνει τις συνειδήσεις του κάθε ένα μας. Όλες, τη μια δίπλα στην άλλη. Η Ελλάδα ήταν πάντα ο γεννήτορας της ελεύθερης σκέψης και δημιουργικής συνείδησης. Ο Πνευματικός χώρος που γεννήθηκαν ελεύθερες οι επόμενες στιγμές της ανθρωπότητας. Έλληνας δεν είναι αυτός που γεννιέται αλλά αυτός που επιλέγει να Είναι και να Ζει σαν Έλληνας. Ανάδελφα. 
 http://codepetalouda.blogspot.gr/2013/04/blog-post_29.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε το κείμενο που μόλις διαβάσατε