Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Μπασμάτι με κάστανα αμύγδαλα και σταφίδες




Υλικά
(4-6 μερίδες)

1 κουταλιά ελαιόλαδο και 50 γρ βούτυρο αγελάδος
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι φρέσκο τριμμένο ginger
400 γρ. ρύζι basmati
1 λίτρο  νερό στο οποίο διαλύουμε μια μερίδα ζωμό βοδινού
1 κουταλάκι all spice ή mixed spices (αν βάλουμε μίγμα δεν βάζουμε τα παρακάτω)
1 κουταλάκι κανέλα
½ κουταλάκι γαρύφαλλα αλεσμένα
½ κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1 κουταλάκι σαφράν
2 κουταλάκια αλάτι 
½ κουταλάκι πιπέρι
80 γρ. σταφίδες
50 αμύγδαλα καβουρντισμένα ή κουκουνάρι καβουρντισμένο
100 γρ. κάστανα βρασμένα, ξεφλουδισμένα και κομμένα στα τέσσερα

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο και τηγανίζουμε για λίγο το κρεμμύδι και το ginger μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι και να μυρίσει το ginger. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι τα υλικά να ενωθούν. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το νερό με το ζωμό, το all spice, την κανέλα, τα γαρύφαλλα, το μοσχοκάρυδο, το σαφράν, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το νερό να κοχλάσει και χαμηλώνουμε εντελώς τη φωτιά. Ανακατεύουμε μέσα τις σταφίδες. Κλείνουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για δεκαπέντε λεπτά. Πρωτού σερβίρουμε, μ’ ένα πιρούνι ανακατεύουμε μέσα τα κάστανα και τα αμύγδαλα.

Μικρά μυστικά : όταν κατεβάσουμε το ρύζι το σκεπάζουμε με πετσέτα της κουζίνας και απο πάνω το καπάκι .Συνοδεύεται πολύ ωραία με σάλτσα Μάνγκο Τσάτνευ της οποίας την συνταγή θα βάλω σε άλλη ανάρτηση.Επίσης είναι πολύ ωραίο ρύζι για γέμιση σε πουλερικά.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε το κείμενο που μόλις διαβάσατε