Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Apple Dapple Cake (Κέικ με μήλα)




Υλικά

3 κούπες φαρίνα
1 κούπα αραβοσιτέλαιο
1 κούπα γάλα
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα ψιλοκομμένα καρύδια
1 κουταλάκι μπέικιν
3 αυγά
1 κουταλιά κανέλα
1/2 κουταλάκι τριμμένο γαρύφαλλο
1 βανίλια
3 μήλα σε κύβους


Σως την οποία ετοιμάζουμε σε κατσαρόλα με 5 λεπτά βράσιμο για να περιλούσουμε το γλυκό μας μόλις βγεί απο τον φούρνο

1 κούπα καστανή ζάχαρη
3/4 της κούπας μαργαρίνη
1/2 κούπα γάλα
μισό κουταλάκι κανέλα


χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί εκτός των μήλων που προσθέτουμε στο τέλος και ανακατεύουμε καλά
ρίχνουμε την ζύμη σε βουτυρωμένη φόρμα που κουμπώνει και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 1 ώρα

όταν βγάλουμε το γλυκό ρίχνουμε την σώς και αφήνουμε να την πιεί πρίν το ξεφορμάρουμε

Σημείωση* επειδή σαν μονάδα μέτρησης η κούπα διαφέρει ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο γάλα ακόμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε το κείμενο που μόλις διαβάσατε