Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Κέικ Σοκολάτας




Για το κέικ:

  • 2 και 1/2φλ. ζάχαρη
  • 1 3/4 φλ. αλεύρι
  • 3/4 φλ. κακάο
  • 1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 2 βανίλιες
  • 3 αβγά
  • 1 φλ. γάλα
  • ½ φλ. λάδι  φυτικό
  • 1 φλ. βραστό νερό
για την επικάλυψη:

       200 γρ κουβερτούρα μαύρη
       3    κουταλιές της σούπας κακάο
       1/2 της κούπας κρέμα γάλακτος
       1/2 κούπα άχνη ζάχαρη
       2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη λυωμένη
       2 κουταλιές της σούπας Νουτέλα
τα βάζουμε όλα σε κατσαρολίτσα και τα λύωνουμε 

για το κέικ χτυπούμε όλα τα υλικά εκτός απο το βραστό νερό που το προσθέτουμε στο τέλος και το χτυπάμε επίσης.Θα σας γίνει πολύ νερουλό αλλά μην ανησυχήσετε.Βάζουμε σε βαθειά φόρμα γιατί φουσκώνει πολύ στρωμένη με λαδόκολα και στα πλαινά και ψήνουμε στους 180 βαθμούς 60-70 λεπτά.Δοκιμάζετε με ξυλάκι να βγαίνει καθαρό.

Όταν κρυώσει περιχύνετε με την επικάλυψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε το κείμενο που μόλις διαβάσατε